Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε με καραμπίνα στο Γηροκομείο Αθηνών

0

ImageHandler (51)

Πρόκειται για έναν 70χρονο ο οποίος φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο τους τελευταίους δύο μήνες

Τέλος στη ζωή του έβαλε τη νύχτα ένας ηλικιωμένος άντρας ο οποίος τους τελευταίους δύο μήνες φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος αυτοκτόνησε με μια καραμπίνα η οποία, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό πώς βρέθηκε στην κατοχή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας ο άντρας φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε μέρος για να μείνει.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο Γηροκομείο είναι έκρυθμη λόγω της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου να μεταφέρει σε στο κεντρικό κτίριο 36 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στο κτίριο «Βασίλισσα Όλγα».

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής στις 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών έλεγχος από κλιμάκιο Κοινωνικών Συμβούλων και διαπιστώθηκε η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την υγιεινή, ασφαλή και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων, με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα. Το κλιμάκιο των κοινωνικών συμβούλων ενημερώθηκε μετά από τις σχετικές καταγγελίες που ερεύνησε ότι επίκειται η μεταφορά των ηλικιωμένων, λόγω ανακαίνισης του κτιρίου «Βασίλισσα Όλγα». Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, είναι το πιο πρόσφατα ολικά ανακαινισμένο, από τα τρία κτίρια που φιλοξενούν τους ηλικιωμένους και το μόνο που διασφαλίζει την ύπαρξη ζεστού νερού, ενώ το κτίριο «Εστία», στο οποίο μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Παρ΄ όλα αυτά δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εσπευσμένα και οι 36 φιλοξενούμενοι από το «Βασίλισσα Όλγα», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ αυτών και άτομα με κινητικά προβλήματα.

πηγη

Leave a Reply