Ηλιακοί Θερμοσίφωνες: Οικονομική & Οικολογική Λύση!

0

 

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, για τη λειτουργία τους, εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία που αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Ειδικά στην Ελλάδα, που έχουμε ήλιο ακόμα και πολλές μέρες το χειμώνα, είναι πολύ χρήσιμοι για την θέρμανση του νερού χρήσης.

Από παλιά, πολλά σπίτια είχαν προχωρήσει στην εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα για την θέρμανση του νερού χρήσης μέσω του ήλιου. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα έχει σημειώσει άνοδο -και εδώ που τα λέμε όχι άδικα. Προσφέρουν πολλά οφέλη τόσο στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον. 

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη αυτά!

Εξοικονόμηση χρημάτων

Ειδικά στις μέρες που ζούμε, με την ενεργειακή κρίση και την αύξηση της τιμής του ρεύματος, πολλοί στρέφονται προς τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θερμαίνοντας το νερό χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, δεν χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και άρα εξοικονομείτε χρήματα.

Με την αγορά και εγκατάσταση ενός αξιόπιστου ηλιακού θερμοσίφωνα της MasterSol, το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο. Η άριστη ποιότητα κατασκευής τους, σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την τακτική συντήρησή τους θα αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής έως και στα 25 χρόνια. Άρα 25+ χρόνια δωρεάν ζεστό νερό!

Μάλιστα πλέον, επιδοτούνται προγράμματα για την αγορά ηλιακών θερμοσιφώνων, για να μπορέσουν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν έναν στην ταράτσα τους. Έτσι, η απόσβεση χρημάτων από την αγορά, θα γίνει πολύ γρήγορα!

Προστασία περιβάλλοντος

Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς, αποκτούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι οικολογική συνείδηση. Σε μια περίοδο που το περιβάλλον πλήττεται από πολλούς παράγοντες, πρέπει να βρούμε πιο οικολογικές λύσεις και πρακτικές. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της MasterSol αποτελούν μια από αυτές.

Σε αντίθεση με το πετρέλαιο και τον λιγνίτη, ο ήλιος αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, που παρέχεται απλόχερα στη χώρα μας. Η χρήση, λοιπόν, του ηλιακού θερμοσίφωνα δεν είναι ενεργοβόρα, σε αντίθεση με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που ανήκει στην πρώτη τριάδα ενεργοβόρων οικιακών συσκευών. Έτσι, μειώνετε σημαντικά τη χρήση άλλων πηγών ενέργειας για τη θέρμανση του νερού.

Εκτός, όμως, του ότι χρησιμοποιούν μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για τη θέρμανση του νερού, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν και άλλα οφέλη. Σε αντίθεση με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Επομένως, αποτρέπουν την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Υπολογίζεται μάλιστα ότι, οι ήδη εγκατεστημένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες, αποτρέπουν την εκπομπή 2.000.000 τόνων CO2 ετησίως.

Συνεπώς, το τεράστιο αυτό όφελος γίνεται αντιληπτό!

Κάντε καλό σε εσάς και στον πλανήτη

Όπως καταλάβατε, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων στα σπίτια, για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους. Η MasterSol, εταιρεία με χρόνια εμπειρία στον κλάδο των ηλιακών θερμοσιφώνων, σας παρέχει άριστης ποιότητας ηλιακούς θερμοσίφωνες με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ποιότητας.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε, με πολύ απλά βήματα, όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνές μας, αλλά και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε την σωστή επιλογή. Διαφορετικά, στο κατάστημά μας, το έμπειρο προσωπικό μας θα σας οδηγήσει, με συμβουλές, στην καλύτερη επιλογή!

Leave a Reply