Οι αναγνωρισμένες σχολές χορού Arabesque παρουσιάζουν την παράσταση «Ιλασμός», έναν πρωτότυπο σκηνικό διάλογο εμπνευσμένο από το έργο του Νίκος Καζαντζάκης, δομημένο πάνω στο ηθικό και διαχρονικό σχήμα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη προσέγγιση εννοιών όπως η ύβρις, η νέμεσις και η κάθαρση, μέσα από την κίνηση, τη δραματουργία και τη συλλογική έκφραση των χορευτών.
Τη χορογραφία υπογράφουν η Ελένη Βλάσση και η Μαρία Γιαννούλα, ενώ τη σκηνοθεσία η Ελένη Βλάσση. Στη σκηνική απόδοση του έργου του Καζαντζάκη συμμετέχει ο Άρης Σταυρού, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ενώ την ανάλυση των βασικών εννοιών της τραγωδίας επιμελείται η θεατρολόγος Λυδία Εμμανουηλίδη.
Επί σκηνής εμφανίζονται οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τμημάτων των σχολών Arabesque, μαζί με τη χορεύτρια Άννα-Μαρία Μαρνέρα, ενώ συμμετέχουν επίσης η Σοφία Πετκίδη και η Σοφία Σπυροπούλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαρτίου, στις 19:30
στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»
️ Είσοδος ελεύθερη
Μια βραδιά όπου ο χορός συναντά τη φιλοσοφία και η τέχνη συνομιλεί με τη διαχρονικότητα της ελληνικής σκέψης.






