Ιερά Σύνοδος κατά Σώρρα: Αντιεκκλησιαστική, ρατσιστική, αρχαιολατρική οργάνωση

0


Την αποδοκιμασία της για τους ρασοφόρους που εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις, της οργάνωσης της οποίας προΐσταται ο Αρτέμης Σώρρας, εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος.

Στην πρώτη συνεδρίασή τους για τον Ιανουάριο, οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολήθηκαν με το θέμα της οργάνωσης του Σώρρα, κάνοντας λόγο για «αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και ρατσιστικό λόγο».

Σχολιάζουν μάλιστα ότι οι ρασοφόροι που εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργανώσεως, δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία: […] έγινε αναφορά στην οργάνωση Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις, για την οποία εγκαίρως η Ιερά Σύνοδος δια του από 7ης Μαρτίου 2016 Εγκυκλίου Σημειώματός της ενημέρωσε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο της.

Δια του ιδίου Εγκλυκλίου Σημειώματος είχαν προτραπεί οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, οι Κληρικοί και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα “όπως απέχουν από εκδηλώσεις τοιούτων οργανώσεων και μη ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρομοίας πρωτοβουλίας”.

Η Δ.Ι.Σ. επισημαίνει επίσης ότι οι ρασοφόροι, οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργανώσεως, δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».

Απάντηση