Ιδιωτική ανεπίσημη επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα (upd)

0

E2

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η -ιδιωτική ανεπίσημη- επίσκεψή του κ. Σουλτς στην Αθήνα δεν ήταν γνωστή τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν επί τάπητος η προσφυγική κρίση και το Κυπριακό, αλλά και ζητήματα όπως ο ρόλος της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση.

Ο Μάρτιν Σουλτς αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Εξάλλου, απόψε Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να μεταβεί στη Λευκωσία ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη δημιουργία επιπλέον 30.000 θέσεων φιλοξενίας εντός του εικοσαημέρου για τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Στην Κύπρο αύριο και την Τετάρτη ο γερμανός πολιτικός θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα και ηγέτες ελληνοκυπριακών κομμάτων.

Πηγή

Leave a Reply