Ηχητικό Βγενόπουλου: Θύελλα από τις νέες αποκαλύψεις – Απαντήσεις καλείται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ

0

Πολιτική θύελλα έφερε η χθεσινή αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου από το 2016, με βάση το οποίο ο εκλιπών Ανδρέας Βγενόπουλος δέχθηκε εκβιασμό από επιχειρηματία που εμφανιζόταν ως αγγελιοφόρος της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Η αποκάλυψη ενδέχεται να φέρει και δικαστικές εξελίξεις, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξετάζει την πιθανότητα να διερευνήσει εκ νέου τις καταγγελίες Βγενόπουλου περί εκβίασης, υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως.

Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Βγενόπουλος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του το 2016, η οποία είχε αρχειοθετηθεί μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να κληθεί κανένας μάρτυρας.

Η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με προεξάρχουσα την Νέα Δημοκρατία, η οποία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν, όπως κι αν γνώριζε για τη δράση της κ. Θάνου, «που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς έκανε λόγο για σκοτεινό κύκλωμα που λειτουργούσε στον χώρο της Δικαιοσύνης «σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» ανέφερε η ΝΔ.

Υποβαθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να υποβαθμίσει την αποκάλυψη λέγοντας ότι είναι γνωστή και έχει εξεταστεί ήδη από το 2016 από τη Δικαιοσύνη. Απέδωσε την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου σε προσπάθεια αντιπερισπασμού της δημόσιας συζήτησης κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου και σχολίασε: «Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

«Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;» σχολίασε.

Η τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε νέα αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε δεύτερη ανακοίνωση ανέφερε: «Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη, για τους εκβιασμούς, τις ‘βιβλιοθήκες’ τους χρηματισμούς που περιγράφονται!

Ίσως για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να αποτελούσαν «κανονικότητα» επί των ημερών του, με βάση όσα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ.Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντηση της Β. Θάνου

Μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου η κ. Θάνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων, κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής:

Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς.

Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίον όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

περισσότερα…

Leave a Reply