Το Ιαματικό νερό και το νερό νεράκι…

1

μπαλαφας

Καλησπέρα σας … Είστε έτοιμοι για την Αυγουστιάτικη ιστοριούλα μας ;

Θα είναι λίγο μακροσκελής, οπότε μπορείτε να την εκτυπώσετε, να τη διαβάσετε στις διακοπές σας και θα επανέλθουμε. Αφορμή της ιστορίας μας είναι οι δηλώσεις των ιθυνόντων του Δήμου Κορινθίων και συγκεκριμένα του κ. Πνευματικού σχετικά με τα ιαματικά νερά των Λουτρών πριν από λίγο καιρό, ενώ θα δούμε και πως συνδέονται αυτές με τις δημοτικές εκλογές …

Σύμφωνα λοιπόν με εκείνες τις δηλώσεις, ο Δήμος πανηγύριζε γιατί ύστερα από “πολυετείς προσπάθειες” αναγνωρίστηκε με ΦΕΚ το νερό ως ιαματικό. Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα τότε από την σπουδή του συγκεκριμένου για τα ιαματικά νερά, σκέφτηκα όμως ότι μπορεί να σκέφτεται μετά από λίγα χρόνια πώς θα γλιτώσει την 4ωρη διαδρομή μέχρι την Υπάτη.

 Σε συνέχεια όμως των δηλώσεών του, είπε ότι “ανοίγει ο δρόμος για σχετικές επενδύσεις”. Ε εκεί το πράγμα πήρε άλλη τροπή. Κατάλαβα ότι η κουβέντα δεν ήταν τυχαία. Να πω εδώ ότι στις δημοτικές εκλογές όλη η εκεί περιοχή υπερψήφισε με συντριπτικά ποσοστά το συνδυασμό του κ. Πνευματικού, η μοναδική σε όλο το Δήμο Κορινθίων με τέτοιες τρομερές διαφορές.

Ο λόγος ήταν το νερό. Είχαν πάει και είχαν υποσχεθεί σε όλη την περιοχή άμεσα πόσιμο νερό, στα καφενεία είχαν βάλει σχετικές ανακοινώσεις στις τζαμαρίες και όλος ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί.

Και αυτό μου είχε φανεί περίεργο, γιατί με τόση ζέση δεν το είχαν υποσχεθεί αλλού. Το έλεγαν και σε άλλες περιοχές (λες και το νερό είναι δικό τους) αλλά όχι με τέτοια βεβαιότητα.

Επιστρέφω στα ιαματικά νερά. Όταν λοιπόν έγιναν οι ανακοινώσεις για τα ιαματικά υπήρξαν 3 είδη δημοσιευμάτων. Εκείνα των ταλιμπάν του τύπου “έκανε τα νερά ιαματικά ο Πνευματικός”, εκείνα των μετρημένων “επιτέλους ιαματικά τα νερά στα Λουτρά με ΦΕΚ” και εκείνα των ήπιων που διέκριναν μια μελλοντική ευκαιρία για τον τόπο. Βέβαια παρέμενε η απορία, γιατί πανηγυρίζει μια Αρχή δέκα ετών που άργησε τόσο πολύ να κάνει κάτι τέτοιο ;

Η ιστορία μας λοιπόν θα δώσει τις πρώτες απαντήσεις. Τα νερά λοιπόν δεν έγιναν τώρα ιαματικά ούτε από τη Δημοτική Αρχή, ούτε από κανέναν τοπικό παράγοντα. Έγιναν γιατί μπήκε στην τελική ευθεία η επένδυση στη θέση «Νησί Μαρέζα – Κοκόσι» για το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων δυναμικότητας 810 κλινών που προβλέπει ότι θα έχει και κέντρο υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος (http://www.kathimerini.gr/…/prasino-fws-gia-toyristikh–epe… /http://www.kathimerini.gr/…/egkrish-gia-toyristiko-xwrio-se… / http://www.kathimerini.gr/…/etoimazetai-megalh-toyristikh-e…).

Και επειδή αυτές τις μέρες στο Δήμο Κορινθίων έχουμε πρόβλημα με το νεράκι, δείτε λοιπόν, πως γίνονται οι δουλειές για να μαθαίνετε. Κρατήστε ανάσα και δείτε την ταχύτητα των ημερομηνιών και την αλληλουχία.
Ο Δήμος Κορινθίων λοιπόν με την 439/9.01.2014 βεβαίωσή του ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ (επί λέξει) ότι μπορεί να κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων από το “711 κλινών συγκρότημα καταλυμάτων”. Με την 441/10.01.2014 βεβαίωσή του ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι θα παρέχει επί 24ώρου βάσεως ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ με μέγιστη ΗΜΕΡΗΣΙΑ κατανάλωση 609.450 λίτρα. Με τη 440/14.01.2014 βεβαίωσή του ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι το οδικό δίκτυο προς το σημείο έχει μέσο πλάτος 6 μ. και είναι ασφαλτοστρωμένο. Πως τις βλέπετε αυτές τις βεβαιώσεις ; Έχετε και για τη δική σας περιοχή (προς τους “ανήσυχους” τοπικούς Προέδρους απευθύνομαι και ιδιαιτέρως μερικούς τσαμπουκαλήδες) ;

Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι υποσχέσεις στους κατοίκους της περιοχής δεν ήταν ουσιαστικά υποσχέσεις προς εκείνους, αλλά προς τις 711 κλίνες του συγκροτήματος. Είπα και εγώ τότε, τόση ξαφνική καούρα για τους κατοίκους ; Και για να αποδείξω και τη μαεστρία του πράγματος, επισυνάπτω δημοσίευμα πολύ φιλικής ιστοσελίδας προς τον κ. Πνευματικό το Μάρτιο του 2015 η οποία (εδώ έχει πλάκα τώρα) εγκαλούσε τον Καλλίρη για ποιο λόγο κρατήθηκε εν κρυπτώ από το Δήμο Κορινθίων το συγκρότημα των 811 κλινών τη στιγμή που (α χα χα χα χα) ο Δήμος ήδη σε 4 μέρες τον Ιανουάριο του 2014 το μόνο που που δεν είχε βεβαιώσει ήταν αν θα κάνει αέρα στους χρήστες των καταλυμάτων.

Αν δεν καταλάβατε τίποτα από όλα αυτά, δεν πειράζει. Δεν βαριέσαι αδελφέ, θα πείτε, με τον “γραφικό” ε ; Άντε. Καλό Αύγουστο.

Τα υπόλοιπα από Σεπτέμβριο. Απλώς ήθελα να καταλάβετε πως γίνονται τα νερά ιαματικά, πως πάνε τα πόσιμα νερά και πως έφαγε ο πολύς κόσμος το παραμύθι παραμονές εκλογών το 2014 αν και πολλά από αυτά ορισμένοι ελάχιστοι τα λέγαμε και τηλεοπτικά. Τα φιλιά μου και περαστικά.

(Υ.Γ. Φυσικά και είμαι αναφανδόν υπέρ κάθε επένδυσης που βοηθά τον τόπο, όχι όμως να μας λένε και μερικοί ότι τους ένοιαζε να γίνουν ιαματικά τα νερά για τον τόπο μαζί με κάτι άλλους που σχεδίαζαν να βάλουν άγαλμα της αναδυόμενης Αφροδίτης στη θάλασσα να γελάνε και οι σπάροι …)

Απάντηση