Η World Polio Day και το εμβληματικό έργο των Ροταριανών

0

Σήμερα 24 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τηνΠαγκόσμια Ημέρα κατά της της Πολιομυελίτιδας (World Polio Day), μιας σοβαρής ασθένειας που προκαλεί παράλυση και που έχει πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Το Rotary International έχει έναν σημαντικό ρόλο στην πάλη κατά της πολιομυελίτιδας. Το πρόγραμμα “Ένα Τέλος στην Πολιομυελίτιδα” (End Polio Now) που ξεκίνησε το 1985 από το Rotary σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το UNICEF έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των περιστατικών πολιομυελίτιδας παγκοσμίως.

Το Rotary συγκεντρώνει κεφάλαια και προωθεί εμβολιασμούς παιδιών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο με στόχο την εξάλειψη της ασθένειας. Το πρόγραμμα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο, με τον αριθμό των περιστατικών πολιομυελίτιδας να μειώνεται δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Πολιομυελίτιδας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία του εμβολιασμού και να στηρίξει τις προσπάθειες εξάλειψης της πολιομυελίτιδας. Είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τον ρόλο του Rotary και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον αγώνα εναντίον αυτής της φονικής ασθένειας.

Leave a Reply