Η ταπεινή μου άποψη για το καρναβάλι. ..

0

image

Ειδικός στα καρναβάλια  δεν είμαι.  Για το λόγο αυτό δε μπορώ να κρίνω αν η σύμβαση των 4000 συν ΦΠΑ που έδωσε στο Γ. Ναστουλη η δημοτική αρχή είναι πολλά ή λίγα για αυτό που προσέφερε. .. Αυτό μένει να κάνει απολογισμό η δημοτική αρχή και να μας εξηγήσει που πήγαν τα λεφτά που σε εποχές κρίσης μπάτζετ  16000 για το καρναβαλι που ειδαμε δεν είναι λίγα.
Θα μιλήσω αποκλειστικά υποκειμενικά.
Τα άρματα ήταν χωρίς έμπνευση,  ξεπερασμένα, της πλακας.
Κανένα πλην του τσολιά δεν είχε να μας πει κάτι.  Μέχρι και η παρουσιαστρια  γατούλα εντυπωσιαστηκε από την εμμονή μας στο Μίκυ και στις κότες.
Κότες να δουν τα μάτια σου…Κότες παντού. Δεύτερον φέτος ήταν ακόμα λιγότεροι από περσυ που έβρεχε οι καρναβαλιστες που συμμετείχαν στην παρέλαση. Έσωσαν τα προσχηματα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλιώς θα ειμασταν εμείς και εμείς. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να αγοράζει καρναβάλι αποθαρρυνοντας έτσι τους υγιείς εθελοντές να συμμετέχουν.  Δε νιώθουν οι Κορίνθιοι το καρναβάλι δικό τους.
Για ακόμα μια φορά έγινε στο άρπα κόλα χωρίς προγραμματισμο γιατί αν υπαρξει συζήτηση για το καρναβάλι μπορεί να χαλάσει η μανέστρα από καμιά άλλη πρόταση και έτσι τα δικά μας παιδιά δε θα κάνουν αρπαχτή.
Με ενόχλησε πολύ η συνεχή υπενθύμιση του Γ. Ναστουλη ότι ο καταπληκτικό δήμαρχος μας δίνει αυτό το καρναβάλι και ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξαναγίνει δείχνοντας έτσι την αγωνία του για τη επιτυχία αυτού.  3 τετράγωνα ήταν ο κόσμος και φέτος. ..Μην τρελαίνεστε ένα καρναβάλι χωριού κάνουμε χωρίς κανένα αντίκτυπο έξω από την πόλη. Παράλληλα ενοχλητική ήταν η συνεχής αναφορά στους χορηγούς, γνωστές εταιρίες από τις αναθέσεις της δημοτικής αρχης όλων των δραστηριοτητων  οι περισσοτερες….
Και τέλος η συναυλία. .. Κανέναν αντίκτυπο σε κανέναν , του στυλ αυτούς βρήκαμε αυτούς φέραμε για να μην πείτε ότι δεν κάναμε συναυλία. Άσχετη με το κλίμα…
Πρέπει να γίνει καρναβαλι; Ακόμα και με αυτά που έγραψα πιστεύω πως ναι…Απλά να γίνει σωστά σχεδιασμένο και η προετοιμασία του να ξεκινήσει από την Τρίτη. … Το δρόμο έδειξε το τελευταίο άρμα που δεν ήταν από αυτά που πληρώσαμε. ..Λίγο κοτετσοσυρμα,  πολύ τρελά, φαντασία και όρεξη και δημιουργήθηκε κάτι που για εμένα αυτό είναι το καρναβάλι. .. Επίκαιρο καυστικό αστείο. .. Αλλά αυτό δεν θέλει τιμολόγια…. Θέλει ψυχή. …

Θύμιος Τσαρμπος

Leave a Reply