Η Σουηδία δηλώνει έτοιμη να λάβει μέτρα με lockdowns

0

Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση της Σουηδίας ύστερα από μια σημαντική άνοδο στα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Επειτα από ένα διάστημα… πανηγυρισμών περί νίκης απέναντι στην πανδημία, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, Αντερς Τέγκνελ, παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», Σουηδοί επιστήμονες εξετάζουν τοπικά, περιοριστικά, στοχευμένα μέτρα στη Στοκχόλμη, προκειμένου να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Στη Σουηδία, η κατάσταση είναι συγκριτικά σταθερότερη, αλλά έχουμε επίσης ενδείξεις ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Αυτό είναι ανησυχητικό. Απαιτείται να θέσουμε περιορισμούς στη συμπεριφορά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Στέφαν Λέβεν.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόσουν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της υγιεινής και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέα μέτρα, αν χρειασθεί, για να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Τέγκνελ: Αυστηρά τοπικού χαρακτήρα τα μέτρα
Ο Τέγκνελ, «αρχιτέκτονας» του σχεδίου της ανοσίας της αγέλης για τη Σουηδία, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «αυτό που σκεφτόμαστε για να σπάσουμε τη διασπορά των μολύνσεων είναι σύντομοι περιορισμοί, ίσως δύο ή τριών εβδομάδων το μέγιστο. Ακόμη αναπτύσσουμε το σχέδιο, όμως θα είναι περίπου όπως το περιγράψαμε», πρόσθεσε. Επιπλέον, ο Τέγκνελ είπε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά τοπικού χαρακτήρα. «Μπορεί να είναι για έναν χώρο δουλειάς, ή για μια περιοχή μιας πόλης, όπου παρατηρούμε διασπορά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγη

Απάντηση