Η παχυσαρκία κοστίζει όσο το κάπνισμα

0

«Απαιτούνται παρεμβάσεις οι οποίες θα βασίζονται λιγότερο στην ευθύνη του ατόμου και περισσότερο σε αλλαγές στο περιβάλλον του» σημειώνεται στη μελέτη.

Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν τον έλεγχο του μεγέθους των μερίδων σε ορισμένα συσκευασμένα τρόφιμα καθώς και τον «επανασχεδιασμό» των πρόχειρων και επεξεργασμένων τροφίμων.

Οι παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τη μελέτη, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναμένεται να είναι πιο αποτελεσματικές από την επιβολή φόρων στα λιπαρά ή στη ζάχαρη ή ακόμη και από τις καμπάνιες για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, προτείνονται προγράμματα διαχείρισης του βάρους αλλά και άσκησης εντός των εργασιακών χώρων.

Οι συγγραφείς τονίζουν ότι «απαιτείται στρατηγική καθώς η παχυσαρκία έχει πλέον λάβει διαστάσεις κρίσης». Προσθέτουν ότι η αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας πυροδοτεί και αύξηση στην εμφάνιση καρδιακών και πνευμονικών νόσων, διαβήτη και καρκίνων που συνδέονται με τον τρόπο ζωής.

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Ινστιτούτο McKinsey είναι το επιχειρηματικό, οικονομικό και ερευνητικό σκέλος της εταιρείας συμβούλων McKinsey&Company.

Πηγή: tovima.gr

Leave a Reply