Η Π.Ε Κορινθίας δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο

0

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια του θεσμικού της έργου, συνεχίζει να είναι αρωγός στο δημόσιο και κοινωνικό βίο της Π.Ε. Κορινθίας, ασκώντας αποφασιστικά και εποικοδομητικά τις αρμοδιότητές της.

Στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε τη Δευτέρα 28/2/2022 τρείς προγραμματικές συμβάσεις και δύο συμφωνητικά έργων που αφορούν την Π.Ε. Κορινθίας.

Ο κ. Νίκας, σε συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις για επεμβάσεις στον Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου, για την οικοδόμηση χώρου συνάθροισης κοινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και για την αναβάθμιση Βιβλιοθήκης και Εκθετηρίου που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης, επίσης, στα πλαίσια διασφάλισης και επωφελούς αξιοποίησης πόρων, υπέγραψε και δύο συμφωνητικά εκτέλεσης έργων, που αφορούν αποκατάσταση πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών στο ρέμα Ροζενών και εργασίες κατασκευής στο μνημείο Ρητοϊτών στο ναΰδριο της Θεοτόκου, στα Αθίκια.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξειδίκευσης των στόχων της Μητρόπολης προς τους φτωχούς και τους αδύνατους και την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας, τονίζοντας, πως για πρώτη φορά διασφαλίζεται βοήθεια από την Περιφέρεια. Στη θέση αυτή, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε πως είναι καθήκον της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας η οποία λειτουργεί και ως πυλώνας σταθερότητας.

Κατά την παραμονή του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Λουζιώτη.

Leave a Reply