Η μέρα μνήμης, μέρα Εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας.

0

Η σημερινή μέρα, η μέρα της 
28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια σπάνια στιγμή Εθνικής και Λαϊκής Ενότητας, την σημαντικότερη στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. 
Οι Ελληνες ομόφωνα και ομόψυχα είπαν το βροντερο ΟΧΙ στο ναζισμο των Ιταλών και Γερμανών! 
Σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά, που η Ελλάδα μαστίζεται από την πρωτοφανή κρίση, που η Τουρκία προκαλεί με τις διεκδικήσεις της, που υπάρχει επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες να έχουν ψηλά το Εθνικό φρόνημα, η Ελληνική κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού απαγόρευσε τις παρελάσεις και εξέδωσε ΦΕΚ της αναστολής των παρελάσεων με τιμωρία των “παραβατων” να είναι από δύο έως δέκα χρόνια φυλάκισης! Στα σχολεία μας, στο βιβλίο της Ε’ Δημοτικου διδάσκουν πως “ο μπαμπάς έτρεξε να σηκώσει τα χρήματα από την τράπεζα, η οικογένεια κρύφτηκε σε υπόγειο και ο γιος αρνήθηκε να γίνει άντρας” (βιβλίο Γλώσσας, α’ τεύχος, σελ. 44-45). Διδάσκουμε στα παιδιά μας την δειλία, την ηττοπάθεια, την αφιλοπατρια και το ψέμα! 
Μπορεί η κυβέρνηση απαγόρευσε τις παρελάσεις και έτσι ουσιαστικά κατάργησε τις εκδηλώσεις της ημέρας Μνήμης, οι Έλληνες όμως ξέρουν πολύ καλά ότι η Πίνδος, Ηπειρος, η Μακεδονία μας και αργότερα όλη η Ελλάδα είναι σπαρμένα με κόκκαλα των Ηρώων Ελλήνων, που με χαμόγελα στα πρόσωπα έφευγαν να υπερασπίσουν την Πατρίδα μας για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι! Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι στην Πατρίδα μας που δεν έχει χάσει έστω έναν δικό του άνθρωπο στο 
Β’ Παγκοσμίο πόλεμο! Ξέρουν οτι οι απώλειες της Ελλάδας ήταν 715.000 άμαχου πληθυσμού και 88.300 στρατιωτών! 
Έτσι και εμείς, απόγονοι των Ηρώων παππουδων μας τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα αυτή την Ιερή μέρα, την ημέρα μνήμης, την ημέρα Ελληνικής υπερηφάνιας! 
Μιλήστε στα παιδιά σας! Μιλήστε στο μέλλον μας! Πείτε τους όλη την αλήθεια! Μεταλαμπαδευστε την Ελληνική υπερηφάνια και λεβεντιά! 
Δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε κεντρωοι όταν απειλείται η Πατρίδα! Είμαστε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ! Και είμαστε τεράστια, σαρωτική δύναμη όταν είμαστε ενωμένοι!! 
ΤΟ “ΟΧΙ” είναι μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας των Ελλήνων!
Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη και ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. 
Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια μνήμη, μια επέτειος, ένας θρύλος!! 
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! 
Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, πολιτευτής Νομού Κορινθίας, τομεαρχης Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Απάντηση