Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0


Μέσα στο χώρο του επιμελητηρίου χθες το βράδυ έγινε το αδιαχώρητο, στην εκδήλωση Επιχειρηματικότητα «Ερευνώ – Καινοτομώ 201 – 2027» Μια εκδήλωσε που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επιχειρηματικών επενδυτών και επιστημονικών φορέων της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία , μια εκδήλωση που ανέδειξε τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Κορινθίας, μια εκδήλωση που ανέδειξε το ενδιαφέρον του κόσμου να μάθει και να ενημερωθεί για τα νέα σχέδια που προωθούνται σε σχέση με την έρευνα και την καινοτομία στις επιχειρήσεις


Η Εκδήλωση έγινε από το Επιμελητήριο Κορινθίας και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα και εξαιρετικούς ομιλητές καλεσμένους που μίλησαν για την συμβολή της έρευνας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε σε έργα και δουλειά που έγινε ώστε να γίνουν επενδύσεις και στο Νομό μας και χαρακτηριστική ήταν η φράση του ότι μετά από δουλειά το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου κρατήθηκε ζωντανό καθώς η εισήγηση ήταν να κλείσει. Σήμερα το Αστεροσκοπείο κρατήθηκε ζωντανό και σημειώνει επιτυχίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο – ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ο κ. Δήμας ότι : «Η Πολιτεία αναβαθμίζει υποδομές σε όλη τη χώρα και μια από αυτές είναι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου οπου εδώ έχουμε και μια σημαντική συνέργεια και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου η Περιφέρεια βάζει 4,3 εκατ. Ευρώ για τις κτηριακές υποδομές που χρειάζονται.


Πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πάρκο στο Λέχαιο. Στόχος είναι να προσελκύσουμε εταιρείες και ήδη έχουν κάποιες εκδηλώσει ενδιαφέρον ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.
Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια καταθέτουν προτάσεις προς χρηματοδότηση
Υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες και δίνονται σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις παγκόσμιες προκλήσεις. Δυναμώνει η έρευνα και η ανάπτυξη την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.


Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι Κορινθία καινοτομεί οι Κορίνθιοι καινοτομούν και γεμίζουν αίθουσες για να ακούσουν, να ενημερωθούν, να δράσουν. Πλέον παρέχονται οι δυνατότητες μέσω των νέων εργαλείων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων να μπορέσουν να κάνουν τις επιχειρήσεις τους να είναι ανταγωνιστικές σε ένα περιβάλλον που ζητά όλο και περισσότερο και καινοτομεί σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην ενημέρωση και στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Leave a Reply