Η F1 θα καταρρευσει….

0

 

Aus-15-battle-a640

Ο πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Max Mosley, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Formula 1. Σύμφωνα με τον Βρετανό, αν συνεχιστεί η οικονομική ανισότητα ανάμεσα στις ομάδες, το σπορ θα καταρρεύσει!

Είναι χαρακτηριστικό πως στις θητείες του στον προεδρικό θώκο της FIA, ο 74χρονος πλέον Λονδρέζος, προσπαθούσε να εφαρμόσει όρια στους προϋπολογισμούς. Μάταια όμως. Και τώρα, η Caterham αποτελεί παρελθόν, η Marussia σώθηκε την τελευταία στιγμή αλλά με αβέβαια μέλλον ενώ σημαντικά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Force India.

«Τουλάχιστον οι μισές ομάδες, δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές γιατί δεν έχουν αρκετά χρήματα. Αυτό είναι λάθος. Προφανώς κανένας δεν θα επέτρεπε σε μία ομάδα να τρέχει με διαφορετικό, ισχυρότερο κινητήρα από των υπολοίπων. Αντίστοιχα όμως, αν μία ομάδα έχει πενταπλάσιο υπολογισμό, το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο; Από αγωνιστικής πλευράς, είναι άδικο», είπε ο Βρετανός στο DPA.

Καλά όλα αυτά όμως για να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, χρειάζεται και ομοφωνία από πλευράς των ομάδων.

«Θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι να φωνάξουν τις ομάδες και να τους πουν: “Έχουμε μεγάλο πρόβλημα διότι κάποιοι από εσάς έχουν χρήματα αλλά οι περισσότεροι όχι. Αν συνεχίσουμε έτσι, η F1 θα καταρρεύσει. Σας καλούμαι λοιπόν όλους να συμφωνήσετε σε αλλαγές”. Θα έπρεπε όμως να συμφωνήσουν όλοι, αλλιώς δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα», σημείωσε ο Mosley.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της FIA αναφέρθηκε και στους κανονισμούς της σύγχρονης F1: «Το 90 με 95% του τεχνολογικού κομματιού του σπορ, είναι αθέατο στο κοινό. Μάλιστα, υπάρχει μυστικοπάθεια ακόμα και ανάμεσα στις ομάδες. Κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς κάνει ο άλλος. Η F1 έχει αλλάξει πολύ. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει προς το καλύτερο αλλά νομίζω πως οι αλλαγές, ήταν υπερβολικές».

 

Leave a Reply