Η Ελλάδα στα χρόνια της λιτότητας

0

ImageHandler (13)

Το TIME κάνει μια αναδρομή στο πώς έφτασε η Ελλάδα στην κρίση και μιλά για τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια

Στην online έκδοση του περιοδικού TIME παρουσιάστηκαν χθες μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίε που τραβήχτηκαν στα χρόνια της λιτότητας που διανύει η Ελλάδα. Το TIME κάνει μια αναδρομή στο πώς έφτασε η Ελλάδα στην κρίση, μιλά για τα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια, για το πώς οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μνημόνια ανέκαμψαν αλλά η χώρα μας συνεχίζει να μην βγαίνει από την κρίση. Μάλιστα, το άρθρο του περιοδικού TIME κάνει αναφορά στα Ελληνόπουλα, λέγοντας πως το 40% αυτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο φωτογράφος Άγγελος Τζωρτζίνης (angelos-tzortzinis.com), γράφει το TIME, καταγράφει τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία έξι χρόνια σε μια χώρα που ούτε ο ίδιος δεν αναγνωρίζει πια.


Η αστυνομία ακινητοποιεί διαδηλωτή.


Διαδηλώτρια, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία, στο Σύνταγμα.


Διαδηλωτής εναντίον της αστυνομίας την ημέρα γενικής απεργίας.


Μετανάστες απ’ την Σομαλία και το Αφγανιστάν, που έχει μόλις συλλάβει η ελληνική ακτοφυλακή.


Δρομάκι κοντά στην Ομόνοια όπου μαζεύονται χρήστες ναρκωτικών.


Ο Ντίνος κοιμάται στο σαλόνι του σπιτιού του στο Πέραμα, υπό το φως κεριού. Ζει εκεί με την μητέρα του Δήμητρα, σε ένα μικρό σπίτι όπου το ρεύμα είναι κομμένο εδώ και 6 μήνες. Χιλιάδες Έλληνες ζουν χωρίς ηλεκτρικό [λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών.]


Η Άννα είναι εθισμένη στα ναρκωτικά. Δουλεύει καθημερινά ως ιερόδουλη. Εδώ με τον σύντροφό της Μιχάλη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.


Η Αντριάνα δουλεύει ως ιερόδουλη, και είναι στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. Στην φωτογραφία είναι με τον σύντροφό της Νίκο. Δεν είναι ασφαλισμένη, και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της γέννας.


Ο Ν. Μιχαλολιάκος σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.


Οικογένεια Παλαιστινίων, στο σταθμό των τρένων, μετά από πεντάωρο ταξίδι το οποίο έκαναν με τα πόδια, απ’ τα ελληνο-τουρκικά σύνορα.


Αμάξι με στριμωγμένα ρούχα. Είναι το καταφύγιο ενός αστέγου.


Πολίτες παίρνουν σακούλες με τρόφιμα που μοιράζονται δωρεάν από αγρότες.


Γυναίκα κλαίει, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης δημοτικών υπαλλήλων.


Η Ματίνα Τέτσιου, ο σύζυγός της Λένος Άσπρος και τα παιδιά τους, στο σαλόνι τους στη Νέα Ιωνία. Η Ματίνα και ο Λένος είναι και οι δύο άνεργοι.

Αυτοσχέδιο ‘σπίτι’ ενός άστεγου, στην Αθήνα.


Αγοράκι, σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα.


Μετανάστης ξαποσταίνει κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, περιμένοντας την ευκαιρία να πηδήξει σε φορτηγό με κατεύθυνση την Ιταλία.


Η Στέλλα είναι ναρκομανής και δουλεύει ως ιερόδουλη. Πάσχει από ηπατίτιδα

Leave a Reply