Η Ελλάδα έκανε σαν οδηγός ταξί και ζητούσε συνεχώς χρήματα

0

ImageHandler (59)

Παραθέτει και την απάντηση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με την οποία διαψεύδει για το θέμα

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), φιλοξενεί η γνωστή ιστοσελίδα «Business Insider», σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι της ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από τις συνομιλίες με την Αθήνα.

«Οι χώρες της ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως ”σοκαριστική”», σημειώνεται στο ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει η εφημερίδα.

Η απογοήτευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει να κάνει με την άρνηση της Αθήνας, έτσι όπως προέκυψε από τις πρόσφατες συνομιλίες, να προχωρήσει στα μεταρρυθμιστικά μέτρα. Στέλεχος της ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις του πρόσφατου EuroWorking Group, δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου.

Μάλιστα, αναφέρει πως οι Έλληνες έστειλαν νέο εκπρόσωπό τους, τον Νίκο Θεοχαράκη, που συμπεριφέρθηκε σαν «οδηγός ταξί» και τους είπε ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα. Κάτι που, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν, απαντώντας ότι η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Το «Business Insider» παραθέτει και την απάντηση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με την οποία διαψεύδει για το θέμα.

Το υπουργείο διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας , λέγοντας ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Μάλιστα, ζητά από την εφημερίδα να απολογηθεί για το δημοσίευμα, αφού, όπως αναφέρει, εάν δημοσιεύονταν οι συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, ο κόσμος θα καταλάβαινε ότι το περιεχόμενό τους δεν έχει καμία σχέση με το δημοσίευμα.

Επιπλέον, τονίζει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη.

Leave a Reply