Η έκφραση του προσώπου που οι άνδρες ερμηνεύουν πάντα ως φλερτ

0

H επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι πάντα τόσο εύκολη και όσο αφορά το φλερτ μπορεί τα σημάδια να είναι διφορούμενα. Ωστόσο υπάρχει μια έκφραση που σύμφωνα με μια σειρά επιστημονικών μελετών όλοι οι άνδρες την ερμηνεύουν σαν έκφραση προσώπου που αντιπροσωπεύει το φλερτ.

Σε μια μελέτη που έγινε σε φοιτητές πανεπιστημίου στους οποίους έδειξαν φωτογραφίες γυναικών που έκαναν διάφορες εκφράσεις στο πρόσωπο, από ουδέτερες έως χαρούμενες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν κατά πόσο φλερτάρουν. Από τις 482 φωτογραφίες, οι 18 σημειώθηκαν ως πολύ ερωτικές.

Οι περισσότεροι ερμήνευσαν ως φλερτ την εικόνα όπου το κεφάλι της γυναίκας ήταν γυρισμένο στο πλάι και γερμένο ελαφρώς προς τα κάτω, είχε ένα ελαφρύ χαμόγελο και τα μάτια της κοιτούσαν προς τα εμπρός. Τα πρόσωπα που είχαν ένα πλατύ ή ένα πολύ λεπτό χαμόγελο, ή όταν το κεφάλι της γυναίκας είχε γείρει προς τα πάνω αντί για κάτω, θεωρήθηκαν πολύ λιγότερο ερωτικές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τέτοια πρόσωπα ήταν πιθανώς πολύ διφορούμενα ή ερμηνεύθηκαν ως απλά φιλικά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι άνδρες μπόρεσαν να αναγνωρίσουν μια συγκεκριμένη γυναικεία έκφραση ως ερωτική. Με άλλα λόγια αν θέλετε να φλερτάρετε έναν άνδρα δεν έχετε παρά να γείρετε λίγο το κεφάλι σας, να χαμογελάσετε και να τον κοιτάξετε απευθείας στα μάτια.

Πηγή

Leave a Reply