Η Δημοκρατία ως ασυδοσία

0

Post Του Γεωργίου Παπαδόπουλου Τετράδη (ο Καιρός)

Η νοσηλεύτρια στην Πάτρα, που μόλυνε το παιδί της και όλη της την οικογένεια και δεν είχε εμβολιαστεί μαζύ με άλλους 550 (!) συναδέρφους της και γιατρούς του τεράστιου νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, αλλά, κυρίως του ανεύθυνου, φοβικού και διεφθαρμένου ελληνικού κράτους. Της κυβέρνησής του στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Με τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας να βρίσκεται στην κορυφή των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων αυτή την περίοδο, που μέρος του πληθυσμού απειλείται από έναν ιό χωρίς αντίσταση από τον άνθρωπο, οι επιθυμίες των ατόμων περισσότερο από ποτέ υποτάσσονται και οφείλουν να υποτάσσονται στα δικαιώματα του απειλούμενου κοινωνικού συνόλου και αυτού που λέμε “διπλανού”. Πολύ περισσότερο που αυτοί οι διπλανοί είναι κατά κύριο λόγο αδύναμοι, ασθενείς, γέροντες, μειονεκτούντες.

Αν η άρνηση προφύλαξης από καθέναν, που κυκλοφορεί ανέμελος στους δρόμους, είναι μια ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά, που απειλεί περισσότερο τον ίδιο και το σόι του, η ίδια άρνηση από νοσοκομειακούς, στους οποίους καταφεύγουν άρρωστοι για περίθαλψη, είναι έγκλημα. Και ακόμα μεγαλύτερο επειδή οι νοσοκομειακοί κυκλοφορούν ανάμεσα σε υπερευαίσθητους ασθενείς και σε υπερχρήσιμους για αυτούς συναδέρφους τους.

Το γεγονός ότι 550 από τους 1100 νοσοκομειακούς του βασικού νοσοκομείου της Πάτρας αρνήθηκαν ή απέφυγαν να εμβολιαστούν είναι ένα νοσηρό φαινόμενο ωχαδερφισμού και ανευθυνότητας από τους ίδιους και ακόμα μεγαλύτερης από το κράτος. Επειδή το κράτος, μέχρι στιγμής παριστάνει περισσότερο τον παιδονόμο και τον τροχονόμο απέναντι στις εγκληματικές συμπεριφορές ομάδων του πληθυσμού, παρά συμπεριφέρεται σαν υπερασπιστής του νόμου και της δημόσιας υγείας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των νοσοκομειακών, που αρνούνται να εμβολιαστούν, η προσωπική άποψη του καθενός απ’ αυτούς δεν ενδιαφέρει και δεν αφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ιδίως που απειλεί την υγεία του. Από τη στιγμή που οι νοσοκομειακοί καλούνται να περιθάλψουν ασθενείς από τόν ιό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πάρουν ΟΛΑ τα μέτρα προφύλαξης της υγείας των ασθενών πάνω απ’ όλα. Ένα από αυτά είναι και τα εμβόλια.

Όποιος από τους νοσοκομειακούς δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί θα πρέπει να έχει ΜΟΝΟ δύο επιλογές: Είτε να παραιτηθεί από τη δουλειά του είτε να παραιτηθεί από τη θέση στον νοσοκομείο. Να ζητήσει να μετατεθεί σε μιά θέση όπου δεν θα έχει επαφή με ασθενείς. Και να το κάνει από μόνος του. Όχι να περιμένει κουτοπόνηρα να έρθει σε σύγκρουση με τον εργοδότη- δημόσιο, μήπως και διατηρήσει όλα τα τρέχοντα δικαιώματα, εξ αιτίας της δειλίας του δημοσίου (λέγε με κυβέρνηση) ή μήπως και εισπράξει το κάτι τις του από το παζάρι με το κομματικό κράτος.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει συνείδηση του εγκλήματος των υγειονομικών αυτών, αλλά ούτε και τη διάθεση να κάνει αυτό που πρέπει και αυτό που ζητάει και σκέφτεται κάθε πολίτης, αλλά και η κοινή λογική, η ηθική και ο νόμος για έκθεση αναξιοπαθούντων σε κίνδυνο για τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση, με τη διαρκή ανοχή της σε κάθε έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και με το χαϊδολόγημα που επιδεικνύει δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αποθρασύνει τους ανεύθυνους και ασυνείδητους και να μεγαλώνει τον κίνδυνο για όσους είναι ευπαθείς.

Η κυβέρνηση, για να μην έρθει σε σύγκρουση με ψηφοφόρους και υποψήφιους ψηφοφόρους ρουσφετολογεί ανεύθυνα, με τον πάγιο διεφθαρμένο τρόπο που το κάνουν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια. Ανέχεται τους εγκληματίες, αδικώντας έτσι τους Πολίτες. Την πλειοψηφία.

Η θέση της νοσηλεύτριας και των 550 συναδέρφων της στο νοσοκομείο της Πάτρας- και όπου αλλού κυριαρχούν αρνητές- δεν είναι ανάμεσα σε ασθενείς. Και δεν είναι δικαίωμά τους η άρνηση. Αντιθέτως είναι υποχρέωσή τους η θωράκιση των ασθενών. Με κάθε τρόπο. Είτε συμφωνούν είτε όχι. Όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να πάει σπίτι του. Για να μην πω ότι πρέπει. Επειδή οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, όλες οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν να κηρύσσονται και εμπράκτως παράνομες και εξοβελιστέες από την ελληνική κοινωνία. Αλλά, αυτό απαιτεί σοβαρή κυβέρνηση. Κι όχι ανεύθυνη μητέρα που μεγαλώνει κακομαθημένους ασύδοτους κάθε είδους.

Leave a Reply