Η Βουλή έχει πρόβλημα και λέγεται Ζωή Κωνσταντοπούλου – 151 βουλευτές μπορούν να την καθαιρέσουν

0

1theodorakis_623_355

– Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στην εκπομπή “ONline” της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Ευαγγελάτου τόνισε ότι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θίγει την αξιοπρέπεια του κοινοβουλίου
– “Ο Τσίπρας απογοητεύει καθημερινά τον ελληνικό λαό”
– “Οι υπουργοί ακολουθούν την αντζέντα συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ”
– “Πρέπει να υπάρχουν δύο συντελεστές για τον ΦΠΑ”
– “Δεν θέλουμε υπουργεία, θέλουμε να επέλθει συμφωνία εντός ευρώ”
– “Αν η συμφωνία είναι ευρωπαϊκή, εμείς θα την ψηφίσουμε”
– “Οι διεκδικήσεις μας στις γερμανικές αποζημιώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες”
– “Δεν θα μας διδάξει ιστορία ο Ήσυχος που δεν έχει πάει φαντάρος”

Την καθαίρεση της Προέδρου της Βουλής ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ήταν… χείμαρρος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή “OΝline” της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Ευαγγελάτου.

“Πραγματικά συμπονώ τον πρωθυπουργό. Έκανε λάθος που την έβαλε Πρόεδρο της Βουλής”, είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε ασκώντας σκληρή κριτική: “Είναι λάθος η εικόνα που βγάζει και θίγει την αξιοπρέπεια του κοινοβουλίου. Αυτή η εικόνα γκεστάπο είναι προσβλητική για το πολιτικό σύστημα”.

Αμέσως μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για την Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Μιλήσαμε και του είπα ότι είναι ένα διχαστικό πρόσωπο και του είπα τότε “μην το κάνεις αυτό στο κοινοβούλιο”. Μου είπε “θα δεις ότι έχει αλλάξει (σ.σ. η Ζωή Κωνσταντοπούλου)”. Όταν προεδρεύει ο Μητρόπουλος η Βουλή γίνεται εκκλησία. Η Βουλή θα λύσει το θέμα. Οι βουλευτές μπορούν με 151 ψήφους να καθαιρέσουν την Πρόεδρο της Βουλής. Έχει μεγάλο πρόβλημα το κοινοβούλιο και έχει όνομα: Ζωή Κωνσταντοπούλου”.

Αν και πιστεύει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν πάει τον τόπο μπροστά” και έστειλε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα: “Φέρε συμφωνία κι αν θες η χώρα να παει μπροστά κάνε κυβέρνηση λογικής και προοδευτικής ωριμότητας. Ο κόσμος πίστευε ότι θα απελευθερωθεί από τα λάθη του παρελθόντος και απογοητεύτηκε. Πίστεψε ότι έχουν μάθει από τα λάθη και δεν θα τα επαναλάβουν. Αλλά βλέπουμε ότι επαναλαμβάνονται”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν έλειψαν οι βολές προς τον Πάνο Καμμένο που “έχει παίξει την αξιοπρέπειά μας στα ζάρια και την έχει χάσει”, αλλά και τον Κώστα Ήσυχο: “Δεν θα μας διδάξει ιστορία ο Ήσυχος που δεν έχει πάει φαντάρος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός οικονομικών ηχογραφούσε τη συνεδρίαση του Eurogroup, σχολίασε:
“Περίμενα να βγει ο κ. Βαρουφάκης και να πει πως δεν υπάρχει αυτή η συνομιλία και εκείνος είπε απλώς ότι τιμώ τη συζήτηση και δεν θα διαρρεύσω τη συνομιλία. Η δημοσιογράφος λέει ότι «μου είπε ο υπουργός ότι κατέγραφε τις συνομιλίες». Είναι κακό για τον Αλ. Τσίπρα να λέει ο υπουργός Οικονομικών να λέει ότι «κατέγραφα τις συνομιλίες».

Σ’ αυτές τις συναντήσεις έχει σημασία να βγει ο κ. Βαρουφάκης και να πείσει τα μέσα για το ποιος έχει δίκιο. Αυτό που ενδιαφέρει τον υπουργό είναι να κάνει το καλύτερο για τη χώρα του και να χτίσε συμμαχίες. Η Ελλάδα κέρδισε ό,τι κέρδισε κάνοντας συμμαχίες και η Ελλάδα δεν κερδίζει όταν καταγράφει τους συναδέλφους του Υπουργού Οικονομικών. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε αυτή την πολιτική κατάληξη διότι ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική. Ο κ. Βαρουφάκης είναι πολύ απροετοίμαστος γι’ αυτό το οποίο συνέβη στη χώρα”.

Ενώ για τον ΦΠΑ τόνισε: “Έχουμε προτείνει η δραστηριότητα μιας επιχείρησης ή ενός ανθρώπου που ετησίως φτάνει μέχρι 30.000 ευρώ, δεν θα πρέπει να υπόκειται σε ΦΠΑ. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να πάμε σε δύο συντελεστές, έναν μικρό της τάξης του 7% κι έναν άλλο που δεν μπορεί να ξεπερνάει σε καμιά περίπτωση το 20%. Διότι το 23% είναι κόντρα στη λειτουργία της Οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει μετά από τόσο καιρό που περίμενε να γίνει κυβέρνηση, μια στοιχειώδη μελέτη για το τι πρέπει να γίνει με τον ΦΠΑ;”.

Για το βίντεο που προβάλλεται στο μετρό με θέμα τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: “Το βίντεο το έκανε η υπηρεσία του Στρατού, για να πει στους Έλληνες τι; Για τις θηριωδίες των Γερμανών; Δεν το ξέρει ο Έλληνας; Είμαι ο πρώτος που έθεσε αυτό το θέμα στον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας. Αλλά για ποιον λόγο σήμερα, εν όψει τουριστικής περιόδου, έχουμε ένα βίντεο που μιλάει για τις θηριωδίες των Γερμανών το ’40. Αυτό το βίντεο αγοράζει ψήφους. Οι διεκδικήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Εδώ δεν έχουμε διεκδικήσεις, εδώ έχουμε καπηλεία. Ο πατριωτισμός είναι να έχεις υπηρετήσει την πατρίδα σου, και ο κ. Ήσυχος που έχει εμπνευστεί το βίντεο δεν το έχει κάνει. Όπως επίσης πατριωτισμός είναι να έχεις τα λεφτά σου στην πατρίδα σου”.

Για τον Υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, υποστήριξε ότι γυρίζει την παιδεία 50 χρόνια πίσω και δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να συναινέσει σ’ αυτές τις πολιτικές. “Η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε. Να αλλάξει ο πρωθυπουργός την κυβέρνησή του. Αν δεν μπορεί να πάει σε εκλογές. Δεν το θέλουμε, αλλά αν δεν μπορεί να κυβερνήσει να το κάνει. Δεν είναι σκοταδιστής μόνο ο κ. Καμμένος, είναι και ο κ. Μπαλτάς. Αν ο κ. Μπαλτάς παραμείνει στην Παιδεία, δεν θα υπάρχει κανένα έδαφος συνεννόησης”.

Διαπραγματεύσεις και δανειστές

Για τη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η συμφωνία με την Ευρώπη. “Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει ότι δεν είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ -γιατί φοβάμαι ότι επέλεξε τους υπουργούς για να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες- αλλά πρωθυπουργός. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι δίνουμε χρόνο στον πρωθυπουργό ώστε να καταλάβει τα λάθη του και να διορθώσει κάποια πράγματα και τελικά να κάνει μια άλλη κυβέρνηση”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές: “Μας ζητούν συνεχώς ταμειακά μέτρα, γιατί αυτή η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις και έτσι οι εταίροι προσπαθούν να εξασφαλιστούν από τη στιγμή που μας δανείζουν τα χρήματα τους. Το Ποτάμι λέει ότι το Ασφαλιστικό, σε πέντε – επτά χρόνια θα σκάσει στα χέρια των Ελλήνων και τα παιδιά δεν θα πάρουν σύνταξη αν συνεχίσουμε μ’ αυτό το ασφαλιστικό. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να πειράξουμε τις κατώτατες συντάξεις. Λέμε όμως όχι στις πρόωρες συντάξεις και λέμε ότι πρέπει να υπάρχει όριο.

Οι επικουρικές δεν μπορούν να αντλούν λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά θα πρέπει να βγαίνουν από τις εισφορές. Προστατεύουμε τις κατώτατες συντάξεις αλλά μειώνουμε τις πολύ μεγάλες συντάξεις και λέμε όχι στις πρόωρες. Το Ποτάμι, πριν από τις εκλογές είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ο μισθός να πάει στα 750 ευρώ την επόμενη ημέρα των εκλογών και βγήκε ο κ. Σκουρλέτης και είπε «τι είναι αυτά που λέει ο Θεοδωράκης;». Τώρα αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε. Εμείς λέμε ότι ο μισθός θα πρέπει να έχει μια σταδιακή αύξηση ανάλογη με τη δύναμη της Οικονομίας”.

Leave a Reply