Η απόλυτη ξεφτίλα: Αθώωσαν τη Βέροια….λόγω… αμφιβολιών.

0

ImageHandler

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη συνεχίζει στους δικούς της ρυθμούς. Την ώρα που η ποινική δικαιοσύνη επιβάλει περιοριστικούς όρους σε πρόεδρο και γενικό αρχηγό της Βέροιας (σ.σ. Αρβανιτίδης-Λαναρής), η πειθαρχική επιτροπή της Super League τους αθωώνει λόγω… αμφιβολιών.

Αυτό σημαίνει ότι η Βέροια θα αγωνιστεί κανονικά στη Super League τη νέα σεζόν, εκτός αν παρέμβει ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ και ασκήσει έφεση.

Η πειθαρχική επιτροπή της λίγκας απάλλαξε τη «βασίλισσα του Βορρά» για το διαβόητο ματς με τον Ολυμπιακό προ διετίας στο Καραϊσκάκη, το οποίο ερευνάται από την ποινική δικαιοσύνη και περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης για την «εγκληματική οργάνωση». Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε λήξει 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (54′, 86′ πεν., 91′) και ενώ το πρώτο είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Αρβανιτίδης και ο πρώην γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής, κατηγορούνται ότι έδωσαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας την εντολή να ηττηθούν. Ωστόσο, σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, αμφότεροι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών, όπως απαλλακτική ήταν και η απόφαση για τον σύλλογο που πλέον μένει στην κατηγορία αν φυσικά δεν ασκήσει έφεση ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ.

Αυτό που πρέπει πάντως να τονιστεί, είναι ότι σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση παραμένει ορθάνοιχτη, ενώ σε Αρβανιτίδη και Λαναρή έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από ανακριτή και εισαγγελέα.

Αναλυτικά, η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της λίγκας:

«Α) ΠΑΕ Βέροια, Γ.Λαναρή (Γενικό αρχηγό), Γ.Αρβανιτίδη (Πρόεδρο): διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 11/5/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένη στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 14-5-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατ΄ άρθρα 20, 22, 38, 39 του Π.Κ. της ΕΠΟ έτους 2014. Απαλλάσσει τους 2ο και 3ο εγκαλουμένους λόγω αμφιβολιών».

– See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/superleague/veroia/arthro/38143/i-apoluti-xeftila-athoosan-ti-veroia/#sthash.dKs2SUxn.dpuf

Leave a Reply