Η ανάρτηση που εξηγεί τα πάντα για τη μεταφορά των εμβολιων

0

Τα κιβώτια που παραλαμβάνονται αποτελούνται από ένα εξωτερικό χαρτοκιβώτιο. Αυτό που βλέπουμε και χλευάζουμε.

❗ Αυτά που δεν βλέπουμε…

✅ Μέσα υπάρχει επένδυση από εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) μεγάλου πάχους, το οποίο είναι το υλικό με τις καλύτερες θερμομονωτικές ιδιότητες και μηδαμινή υδαταπορροφητικότητα.
✅ Ακολουθεί εσωτερικό χαρτοκιβώτιο που εμπεριέχει δισκία με 195 φιαλίδια εμβολίων ανά δισκίο που το κάθε φιαλίδιο αντιστοιχεί σε 5 δόσεις εμβολιασμού.
✅ Το διάκενο μεταξύ της επένδυσης XPS και του εσωτερικού χαρτοκιβωτίου, γεμίζεται με ξηρό πάγο σε ειδική μορφή ώστε να είναι αργής απόψυξης. Ο ξηρός πάγος είναι η στερεή μορφή του διοξειδίου του άνθρακα σε θερμοκρασία -78,5℃.
✅ Η μεταφορά γίνεται με κλιματιζόμενα οχήματα σε θερμοκρασίες -15℃ έως -25℃ ώστε να συντηρείται ο ξηρός πάγος μέσα στην επένδυση της εξηλασμένης πολυστερίνης.
✅ Με την παραλαβή, υπάρχει αρκετός χρόνος για μεταφορά των κιβωτίων σε εξωτερικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, αποσυσκευασία και αποθήκευση των φιαλιδίων σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους και θερμοκρασίες από -80℃ έως – 65℃.
✅ Από την ώρα που θα βγουν τα εμβόλια από τους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους, υπάρχει ένα περιθώριο 5 ημερών που μπορούν να συντηρηθούν σε θερμοκρασίες από 2℃ έως 8℃ χωρίς να απωλέσουν τις δραστικές τους ιδιότητες.
✅ Η μεταφορά τους από τους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους μέχρι τα εμβολιαστικά κέντρα, γίνεται με ανάλογες ειδικές συσκευασίες (TCP – Temperature Controlled Packaging) με επένδυση εξηλασμένης πολυστερίνης (XPS), που τον ξηρό πάγο αντικαθιστούν ειδικές παγοκύστες γέλης, ώστε μέχρι να φτάσουν στα συνήθη ψυγεία συντήρησης των εμβολιαστικών κέντρων, η θερμοκρασία να διατηρείται μεταξύ 2℃ – 8℃.
✅ Κάθε συσκευασία περιέχει Data Logger (καταγραφικό θερμοκρασίας) όπου διαβάζονται τα στοιχεία κατά την αποσυσκευασία στα εμβολιαστικά κέντρα και αν σε οποιοδήποτε σημείο της διακίνησης η θερμοκρασία έχει κατέβει κάτω από 2℃ ή υπερβεί τους 8℃, τα εμβόλια απορρίπτονται ως ακατάλληλα.

💪 Αυτά για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται…

❌ Αδιανόητο το ότι κάποιοι αδυνατούν να το επικοινωνήσουν και να το εξηγήσουν!

Ποστ του Νίκος Ιωσηφ

Απάντηση