Η ακαδημαϊκή κοινότητα και η εξωστρέφεια που έχουμε ανάγκη

0

Είδαμε με πολύ ενδιαφέρον μια ανάρτηση του Βασίλη Μπαλαφα σχετικά με την επίσκεψη συμμετεχόντων σε διεθνές συνέδριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ..

Σας τη μεταφέρουμε αυτούσια μαζί με το φωτογραφικό υλικό.

Σήμερα είχα την τιμή με τη διπλή ιδιότητα του αποφοίτου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΑΤΕΙ Πειραιά και του Πανεπιστημίου του Kingston αλλά και του υποψηφίου διδάκτορα του Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, να υποδεχθώ στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου ομάδα συμμετεχόντων του συνεδρίου “7th Mediterranean Seminar on Engineering and Technology Education” που διοργανώθηκε 9-13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / University of West Attica, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας (WIETE) και το Μεσογειακό Κέντρο Μηχανικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (MCETE). Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο Διευθυντής του World Institute for Engineering and Technology Education, Καθηγητής Zenon Jan Pudlowski.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του συνεδρίου, μεταξύ τους και ως αρωγός ο Χρήστος Δημητρόπουλος – μέλος του MCETE, επέλεξαν ως χώρο επίσκεψης στα πλαίσια του προγράμματος του συνεδρίου την Αρχαία Κόρινθο αντί άλλων αρχαιολογικών χώρων κοντά στην Αθήνα και αυτό είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας για την περιοχή μας.

Με την καθοριστική συνδρομή της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κας Παναγιώτας Κασίμη, καταφέραμε και είχαμε κοντά μας την καταπληκτική κα Ιουλία Τζώνου – Herbst | Ioulia Tzonou, Aναπλ. Διευθύντρια ανασκαφών Κορίνθου από την American School of Classical Studies at Athens, που έδωσε άλλη διάσταση στην επίσκεψή μας καθώς είχε ένα ακροατήριο από ακαδημαϊκούς, καθηγητές, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές software, στα γνωστικά αντικείμενα των οποίων προσαρμόστηκε θαυμάσια. Οι επισκέπτες μας προέρχονταν από χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβακία, η Αυστρία, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Αυστραλία και έμειναν κατενθουσιασμένοι. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και σημαντική κίνηση εξωστρέφειας για τον τόπο μας που αποδεικνύει τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να συμβάλλει στο μείζον ζήτημα για την περιοχή μας, την ανάδειξη και αξιοποίηση της πλούσιας και σε πολλά στοιχεία μοναδικής κληρονομιάς που έχουμε με σημαντικά αξιοθέατα. Μεταφέροντας και τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του ΠΕΔΙΣ, Καθηγητή Νικόλαου Τζιφάκη – Nikolaos Tzifakis, θέλησα να υπογραμμίσω τη διάθεση συμβολής του Τμήματος σε κάθε κατεύθυνση που δρα θετικά για τον τόπο συνολικά. Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες και ορισμένα σημαντικά στοιχεία που άκουσα και εγώ πρώτη φορά.

Απάντηση