Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης”
Πώς φτάσαμε τόσο μακριά στο Διάστημα;
Με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων (1969 – 2019) από την πρώτη προσσελήνωση, ο κορυφαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος μας αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και αναθυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής, όταν ξεκινώντας από τα Ψηλαλώνια της Πάτρας, έφτασε να είναι ο μοναδικός, επισήμως διαπιστευμένος δημοσιογράφος της Ελλάδας, που παρακολούθησε την ιστορική εκτόξευση του Apollo 11 .

Ο διακεκριμένος επιστήμονας και επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, συνομιλεί για την πολύχρονη επιστημονική εμπειρία του με τον Χάρη Καμπάνη, στέλεχος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.
… Καθώς ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ο πρώτος άνθρωπος ήταν έτοιμος να κατέβει και να περπατήσει πάνω στο παράξενο έδαφος της Σελήνης.
Στην Ουάσιγκτον τα ρολόγια έδειχναν 4 λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της 20ής Ιουλίου 1969 και στην Αθήνα σχεδόν 5:00 το πρωί της άλλης μέρας.