Γυρισμένα χιλιόμετρα: Τέλος στην εξαπάτηση;

0

Ένα τέλος στην ασυδοσία που υπάρχει στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προσπαθεί να βάλει η Κυβέρνηση. Μετά από τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει, η Κυβέρνηση με σχετική εγκύκλιο κάνει υποχρεωτική την αναγραφή των χιλιομέτρων του αυτοκίνητου που εισάγεται στη χώρα μας, στην άδεια κυκλοφορίας αυτού.
Πιο συγκεκριμένα τα χιλιόμετρα που θα αναγράφονται θα προκύπτουν από το σχετικό «πιστοποιητικό ταξινόμησης» που εκδίδεται από τις τελωνειακές αρχές.
Για το λόγο αυτό έχει προστεθεί ανάλογος κωδικός στο μηχανογραφικό Σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου Υποδομών που πρέπει να συμπληρώνεται από τους τελωνειακούς.
Σίγουρα είναι μία απόφαση στη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα πρέπει να οχυρωθεί από την Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία με τακτικούς ελέγχους στα τελωνεία (ο κίνδυνος «συνεργασίας» τελωνειακών με εμπόρους είναι ορατός»).

Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει ο έλεγχος για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που ήδη έχουν αγοραστεί από πελάτες που έπεσαν θύματα, κακών εμπόρων-εισαγωγέων, που παραποίησαν τα χιλιόμετρα για να γίνουν πιο ελκυστικά κατά την πώλησή τους…

Παράλληλα δεν μπορεί να ελεγχθεί τι γίνεται πριν την εισαγωγή στη χώρα μας, αφού οι… συνεργασίες των συγκεκριμένων εμπόρων είναι σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο! Οπότε ο ίδιος ο πελάτης πρέπει να πάρει τα μέτρα του, όπως για παράδειγμα, να ελέγχει το ιστορικό  του αυτοκινήτου σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο…

Πηγη

Leave a Reply