Γυμναστική: Γιατί έχει σημασία το τι τρώτε μετά από μια προπόνηση

0

Το τι τρώτε μετά την άσκηση είναι εξίσου σημαντικό με το τι τρώτε πριν. Η κατανάλωση των σωστών τροφών μετά την προπόνηση θα σας βοηθήσει να χτίσετε μυς και να ανακάμψετε πιο γρήγορα. «Η σημασία του να τρως καλά μετά την προπόνηση συνδέεται με το να θέλεις να βεβαιωθείς ότι επισκευάζεις και αναπληρώνεις τους μύες σου μετά την προπόνηση», είπε στο Livestrong η Natalie Allen, καθηγήτρια βιοϊατρικών επιστημών στο State University του Missouri και διαιτολόγος για αθλητές του Missouri State.

Τι να φάτε μετά τη γυμναστική
Ένα ιδανικό σνακ μετά την προπόνηση θα περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε γρήγορα τα επίπεδα γλυκογόνου σας και οι πρωτεΐνες θα βοηθήσουν τους μύες σας να επιδιορθώσουν οποιαδήποτε βλάβη έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια της άσκησης, εξηγεί το Medical News Today. Ορισμένες καλές τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες για κατανάλωση μετά την προπόνηση περιλαμβάνουν γλυκοπατάτες, κινόα, πλιγούρι βρώμης και φρούτα. Οι επιλογές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν σκόνη πρωτεΐνης, γιαούρτι, σολομό ή αυγά.

Σολομός
Σε πόση ώρα να φάτε μετά τη γυμναστική
Συνιστάται, ωστόσο, να φάτε κάτι μέσα σε 30 λεπτά μετά την άσκηση, ώστε να αποκομίστε τα περισσότερα οφέλη από την κάθε τροφή. «Γνωρίζουμε ότι οι μύες είναι πιο πιθανό να απορροφήσουν, να αναπληρώσουν και να επανορθώσουν ό,τι είναι απαραίτητο εάν τρώτε αμέσως μετά την προπόνησή σας», είπε η Natalie Allen, στο Livestrong.

Πηγή

Leave a Reply