Γωνιακοί καναπέδες σε σχήμα κρεβατιού

0

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μια δημοφιλής επιλογή στα μοντέρνα σαλόνια, συνδυάζοντας σε ένα κομμάτι, τα πτυσσόμενα κρεβάτια, τα ακριβά συστήματα στρωμάτων ύπνου και τους απλούς καναπέδες. Σήμερα, η διαθεσιμότητα γωνιακών καναπέδων είναι τόσο μεγάλη που είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει στον χώρο σας και στα γούστα σας.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη για να κάνετε την επιλογή σας; Αυτά είναι μερικά σημεία που πρέπει να σημειωθούν:

1. Προοριζόμενη χρήση

Ένα από τα βασικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν γωνιακό καναπέ είναι τι χρήση θέλετε να κάνετε και που θέλετε να τον τοποθετήσετε. Σκεφτείτε προσεκτικά τι χρειάζεστε πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά. Ένας πτυσσόμενος γωνιακός καναπές-κρεβάτι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά λειτουργικός, καθώς είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα άνετο κρεβάτι για κοιμίσετε τους απροσδόκητους επισκέπτες σας. Γνωρίζοντας τον τύπο γωνιακού καναπέ που χρειάζεστε και έχοντας μια βασική κατανόηση των χαρακτηριστικών που θέλετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στο διαδίκτυο ή να επισκεφθείτε ένα καταστήματα επίπλων για να εντοπίσετε αυτό που θέλετε. Ας δούμε παρακάτω κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

2. Μέγεθος και σχήμα

Πριν αποφασίσετε για έναν γωνιακό καναπέ-κρεβάτι, πρέπει να ελέγξετε ότι διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο στο σπίτι. Είναι καλή ιδέα να μετρήσετε το μήκος και το βάθος αυτού που σκέφτεστε να αγοράσετε, καθώς πρέπει να ταιριάζει καλά στο σαλόνι σας. Ένας γωνιακός καναπές δεν πρέπει να πιάνει όλος τον χώρο, ή να εμποδίζει την κυκλοφορία γύρω από το δωμάτιο. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα και να είναι ευρύχωρο όταν χαλαρώνετε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας. Λάβετε επίσης υπόψη το ύψος και το βάθος του μαξιλαριού του καθίσματος και το ύψος της πλάτης. Για μεγαλύτερη λειτουργικότητα, ο γωνιακός καναπές-κρεβάτι σας θα πρέπει να έχει επαρκή χώρο αποθήκευσης για τα κλινοσκεπάσματα και άλλα χαρακτηριστικά για βέλτιστη λειτουργικότητα. Οι γωνιακοί καναπέδες σε σχήμα L είναι πιο συνηθισμένοι και είναι αρκετά λειτουργικοί σε μικρά δωμάτια. Ένας γωνιακός καναπές-κρεβάτι σε σχήμα U επιλέγεται συνήθως για μεγαλύτερο χώρο και ιδιαίτερα για σαλόνι. Η επιφάνεια ύπνου ποικίλλει ανάλογα με το σχήμα του γωνιακού καναπέ. Εάν θέλετε μια μεγάλη επιφάνεια ύπνου, επιλέξτε έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ. Είναι πάντα καλή ιδέα να επιλέγετε το μεγαλύτερο καναπέ που ταιριάζει σε εσάς για να εξασφαλίσετε έναν ήρεμο ύπνο που θα σας αναζωογονήσει.

3. Το σωστό χρώμα και υλικό

Η εμφάνιση και η υφή του υφάσματος είχε σημασία. Όταν θέλουμε να ανακαινίσουμε το σαλόνι μας ή να αγοράσουμε νέα έπιπλα, επηρεαζόμαστε από τη σύνθεση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Ένας πτυσσόμενος γωνιακός καναπές πρέπει να αποτελεί διακοσμητικό κομμάτι του χώρου ή να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό στοιχείο. Οι γωνιακοί καναπέδες ποικίλλουν ως προς τα υλικά τους, τα οποία θα πρέπει να εναρμονίζονται με τη συνολική σχεδίαση του δωματίου. Το υλικό δεν πρέπει να προσελκύει εύκολα τη βρωμιά, να παραμένει ανθεκτικό και να είναι βολικό στο καθάρισμα. Ένας ποιοτικός γωνιακός καναπές πρέπει να αντιστέκεται στη φθορά, να είναι εύκολος στη φροντίδα και να έχει όμορφη εμφάνιση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ταπετσαριών για γωνιακούς καναπέδες, όπως είναι αυτές απο ύφασμα και ψεύτικο δέρμα. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ωστόσο, οι υφασμάτινες ταπετσαρίες είναι καλύτερες καθώς και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και τη φθορά.

Το χρώμα του καναπέ πρέπει να είναι αυτό που σας αρέσει, να ταιριάζει με την εσωτερική διακόσμηση και να εναρμονίζεται με άλλα έπιπλα του δωματίου. Η μεγάλη ποικιλία επιλογών στην αγορά σάς βοηθά να αποκτήσετε το προϊόν που θέλετε. Κάνοντας μία έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά σχέδια από γωνιακούς καναπέδες σε διάφορα χρώματα και ταπετσαρίες

4. Τιμή προϊόντος

Η τιμή είναι ένα σημαντικό κριτήριο για πολλούς από εμάς. Αυτό έχει να κάνει κυρίως από την ποιότητα κατασκευής και τη σύνθεση των υλικών. Μια χαμηλή τιμή συνήθως συνοδεύεται από χαμηλή ποιότητα και ελαττώματα που αργότερα μπορεί να εμφανιστούν. Είναι πολύ εύκολο να αγοράσετε έναν φτηνό γωνιακό καναπέ και στη συνέχεια να αντιμετωπίσετε προβλήματα με έναν άβολο μηχανισμό αναδίπλωσης, θορύβους κατά τη χρήση, ζημιά στην ταπετσαρία ή απώλεια ελατηρίου στο κάθισμα. Μια καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε έναν γωνιακό καναπέ μεσαίας ή ανώτερης ποιότητας κάτι που θα σας ικανοποιήσει μακροπρόθεσμα. Μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν έμπειρο επιπλοποιό, για να σας φτιάξει αυτό που θέλετε στα μέτρα που θέλετε, με τα υλικά, τα υφάσματα και τα στρώματα που θα μπουν στον καναπέ.

Leave a Reply