Με κατάθεση ψυχής από μέρους μου και μόνη βοήθεια από μερικούς λίγους φίλους κατορθώσαμε και φέτος να οργανώσουμε το διεθνές φεστιβάλ αρχιτεκτονικών σχολών από Ιταλία, Θεσσαλονίκη ,Αμμάν  Ιορδανίας, Κάιρο  και Βηρυτός το 5ο και τελευταίο φεστιβάλ στην πόλη της Κορίνθου υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και την παραχώρηση των αιθουσών του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Επίσης ευχαριστώ τους φίλους μου χορηγούς σίτισης των καλεσμένων που ακόμα μία φορά δέχτηκαν να συνεισφέρουν τα βασικά για το καλό αυτής της εκδήλωσης και της πόλης της Κορίνθου φυσικά θα τους αναφέρω στο εγγύς χρονικό διάστημα όταν τελειώσει οριστικά ο κατάλογος.

Ο Δήμος Κορίνθου  είναι γεμάτος από επιλογές για την ανάπτυξη ενός ειδικευμένου και βιώσιμου τουρισμού, δηλαδή, ικανού να εκφράζει μια συνειδητή και με σεβασμό της μεγάλης ζήτησης τοπικής κληρονομιάς.

Η κληρονομιά του Δήμου Κορίνθου αποτελείται από μια άπειρη ποικιλία κληρονομικών στοιχείων είναι μία  σειρά ιστορική, καλλιτεχνική και μνημειώδη, τόσο του περιβάλλοντος που  μπορεί να υπόκειται στην προστασία και ανάδειξη των συγκεκριμένων πολιτικών.

Προσπάθεια επειδή μια νέα τουριστική πρόταση πρέπει να  είναι όλο και πιο προσεκτική όσον αφορά την ποιότητα, με την έννοια της καλής διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και με την έννοια μιας ποικιλότητας και να  είναι σε θέση να ενσωματώσει πιο στενά με περισσότερες δημιουργικές δραστηριότητες τις μέχρι τώρα υπάρχουσες.

Με αυτό το θέμα θα ασχοληθεί το φετινό φεστιβάλ σχεδιάζοντας και προτείνοντας λύσεις γεια για το λιμάνι και την πόλη και θα παρουσιαστούν επίσης εργασίες φοιτητών για την είσοδό της Πελοποννήσου στην παλιά εθνική οδό ,καθώς και του παραλιακού μετώπου Λουτρών Ω. Ελένης αλμυρής.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα είναι την Δευτέρα  στις 11:00 το πρωί στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου και είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Σχολών, 29/52017.

Καλωσόρισμα:
Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης,
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος
Βασίλης Νανόπουλος Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου

.Aρχιτ. Γιάννης Γκεζερλής IFAS Γενικός Διευθυντής οργανωτικού
Παρουσίαση του IFAS 2016:
Καθ Lucio Zazzara, IFAS Επιστημονικός Υπεύθυνος (Uda Πεσκάρα Πανεπιστήμιο, Ιταλία)),
έκθεση των προκαταρκτικών σχεδίων και μακετών 
Εγκαίνια της έκθεσης και Εισαγωγή στην Ημερίδα:
Καθ. Carlo Pozzi (Uda Πεσκάρα Πανεπιστήμιο, Ιταλία)),
Καθ Ali Abughanimeh, Καθ  Mohammad D.M. Matrouk (Πανεπιστήμιο Αμμάν, Ιορδανία),
H καθηγ. Samar SHEWEKA (Πανεπιστήμιο, Αίγυπτος).