Γκάμπριελ: Βλακώδεις οι εκτιμήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις

0

gabriel

Απέρριψε ως «βλακώδεις» τις νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλονται στην Ελλάδα λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, ερωτηθείς σχετικά με την εκτίμηση ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις θα έπρεπε να ανέλθουν σε 287,7 δισ. ευρώ, απάντησε «ειλικρινά, βρίσκω ότι είναι βλακώδεις» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο σε τελευταία ανάλυση να εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ώστε η Αθήνα να ξεπεράσει την κρίση κρατικού χρέους που αντιμετωπίζει.

«Και αυτό το περιθώριο δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τις πολεμικές αποζημιώσεις», συνέχισε ο Γκάμπριελ, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στην κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ.

Το Βερολίνο θέλει να κλείσει το ζήτημα και αξιωματούχοι έχουν επιμείνει επανειλημμένα ότι η Γερμανίαέχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για το ζήτημα αυτό, αναφερόμενοι σε μια πληρωμή 115 εκατ. μάρκων που είχε γίνει στην Ελλάδα την δεκαετία του 1960.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο επανέλαβε ότι για το Βερολίνο το ζήτημα «έχει κλείσει, νομικά και πολιτικά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply