Γκάμπι Ζίμερ: “Έλληνες έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε”

0

«Έλληνες, έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε και όλους εκείνους που θέλουν να χωρίσουν την Ευρωζώνη από την ΕΕ. Δεν δειλιάσατε και αψηφήσατε τον εκφοβισμό». Με τα λόγια αυτά χαιρετίζει η πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Ζίμερ, τα αποτελέσματα του χθεσινούδημοψηφίσματος διαπιστώνοντας πως “είναι καιρός η Μέρκελ και ο Ολάντ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να γίνει προτεραιότητά τους η πολιτική και η δημοκρατία, αντί για τη νεοφιλελεύθερη γραμμή των υποστηρικτών της χρηματοπιστωτικής αγοράς».
Αναλυτικά η Γκάμπι Ζίμερ, αναφέρει στη γραπτή της δήλωση τα εξής:

“Έχω τεράστιο σεβασμό για το θάρρος του ελληνικού λαού που ψήφισε «Όχι» στο δημοψήφισμα, παρά την πρωτοφανή εκστρατεία φόβου από κυρίαρχες ελίτ της ΕΕ, παρά την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη και παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα. Το λίκνο της δημοκρατίας έδειξε στην υπόλοιπη ΕΕ ότι η δημοκρατική βούληση είναι πολύ ισχυρότερη από την κινδυνολογία και τις απειλές των κυρίαρχων ελίτ. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πλέον την αξιοπρέπεια ότι πάλεψαν σε αυτό το παιχνίδι για το οποίο οι θεσμοί της ΕΕ είναι παντελώς κατώτεροι των περιστάσεων».

“Το “Όχι” στο δημοψήφισμα σημαίνει κατά την κ. Ζίμερ, ότι «οι Έλληνες λένε «Ναι» σε μια κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών σε ότι αφορά τις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του νεποτισμού. Λένε «Ναι» στη βιώσιμη ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των οικονομικών δομών τους και στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Πάνω απ ‘όλα, λένε «Ναι» στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου ενός κουρέματός του. Λένε «Ναι» στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και «Ναι» στην ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Τέλος, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διαβεβαιώνει πως η αλληλεγγύη του κόμματό της προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου γενικότερα, «είναι σήμερα πιο ισχυρή παρά ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply