Γιατί το σεξ σε κάνει πιο έξυπνο

0

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Coventry, σε συνολικά 73 άτομα (28 άντρες και 45 γυναίκες) ηλικίας μεταξύ 50 και 83 ετών, το σεξ δεν είναι μόνο ελιξήριο νιότης αλλά και εκείνο που κρατά το μυαλό πιο κοφτερό στο πέρασμα του χρόνου. Απ’ τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα οι 37 δήλωσαν ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, οι 26 μία τον μήνα και άλλοι 10 το έχουν εγκαταλείψει το άθλημα.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι ότι εκείνοι που έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή τα καταφέρνουν κατά 2% καλύτερα από εκείνους που κάνουν σεξ μια φορά τον μήνα και 4% από εκείνους που δεν κάνουν καθόλου. Συγκεκριμένα τα πάνε καλύτερα σε λεκτικά τεστ, όπως για παράδειγμα να κατονομάσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται από ένα γράμμα σε ένα λεπτό, αλλά και σε οπτικά τεστ όπως το να ζωγραφίσουν κάτι που τους έδειξαν.
Αν και οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο γιατί συνδέεται η σεξουαλική δραστηριότητα με τη δύναμη του μυαλού, υποστηρίζουν ότι το σεξ συνδέεται με την ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη, ορμόνες που στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο. Χρειάζεται όμως περαιτέρω έρευνα.

Κατά τ’ άλλα να σημειώσουμε ότι σε μια διαδικτυακή έρευνα του Match στο πλαίσιο δημιουργίας ενός site γνωριμιών για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, προέκυψε ότι το 24% άνω των 50 θα έκανε σεξ με κάποιον νέο σύντροφο μέσα στον πρώτο μήνα, σε σχέση με το 18% των ατόμων μεταξύ 18 και 24 ετών. Τους λες και πιο «προχώ».Και καλά κάνουν, θα σου πω εγώ.

Πηγή: http://gr.askmen.com

Απάντηση