Γιατί θα απεχω από το δημοψήφισμα (του Βασίλη Πανταζη)

0

image

Γιατί κουράστηκα να καπηλεύονται την έννοια «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» οι ανήκοντες στις τάξεις των πολιτικών προκειμένου να καλύψουν τις κομματικές τους αδυναμίες.
Γιατί θεωρώ ότι το δίλημμα που τέθηκε είναι ανύπαρκτο, όταν μάλιστα στην άλλη πλευρά της πρότασης των δανειστών είναι η εξίσου απεχθής πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει ξεφύγει από τα όρια της εντολής που της δόθηκε.
Γιατί είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν θα ψηφίσουν αντικειμενικά αλλά επηρεασμένοι από τις ακραίες φωνές κάθε πλευράς οι οποίες στα διαλείμματα μεταξύ του θαλάσσιου μπάνιου τους και του φραπέ τους, κατακλύζουν ήδη το διαδίκτυο κραυγάζοντας είτε για ήρωες του 40 και του 21 είτε για προδότες εχθρούς των οραμάτων της Ευρώπης.
Γιατί είναι αστεία η προσπάθεια του καθύλην υπεύθυνου πολιτικού συστήματος να στρέψει το δικαιολογημένο μίσος των πολιτών στους Ευρωπαϊκούς λαούς και όχι σε όσους από τις τάξεις τους εργάσθηκαν με πρωτοφανή μεθοδικότητα και με σκοπό τον πλουτισμό τους εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδας και κυκλοφορούν προσφέροντας μας και δημόσια συμβουλές έχοντας μεταπηδήσει σε άλλα κόμματα προκειμένου να τύχουν εξαγνισμού από τις αμαρτίες τους κατά του λαού.
Γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης διαπιστώθηκε ότι ήταν ανίκανο να κάνει ένα βήμα προς την αλλαγή της λειτουργίας του κράτους και την πραγματοποίηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων, κάτι που ακόμη και οι ίδιοι έχουν δηλώσει σαν προτεραιότητα τους.
Γιατί πιστεύω ότι δεν θα έχω αποκτήσει πλήρη άποψη μέσα σε μια εβδομάδα για την ορθότητα της όποιας απόφασης μου (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) , φοβούμενος μάλιστα ότι θα συμβάλω με την ψήφο μου στην συνέχιση της καταστροφής του μέλλοντος των παιδιών μας.
Γιατί δεν θέλω να προδώσω τους αγώνες μου μέσα από το ΣΥΝΔΕΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εναντίον των μνημονίων . Τότε που απέκτησα πολλούς εχθρούς γιατί τους περιέγραφα όλα όσα θα ζούσαμε (και τα οποία ζούμε) αποδεχόμενοι τις μνημονιακές συμβάσεις.
Γιατί θεωρώ ότι η Ελληνική κυβέρνηση, εφόσον από τις δηλώσεις των στελεχών της φαίνεται ότι έχει καταλήξει ότι πρέπει να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση των δανειστών, όφειλε έχοντας και πρόσφατη λαϊκή εντολή να την είχε ήδη απορρίψει και να μην αναλώνεται σε εσωκομματικές αντιδικίες και προσπάθεια αποφυγής των ιστορικών της ευθυνών.
Γιατί δεν με έχουν ενημερώσει για το επόμενο βήμα μετά από το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ώστε να ζυγίσω σοβαρά την όποια απόφαση μου.
Γιατί δεν εμπιστεύομαι τις κομματικές παρατάξεις ότι θα διαχειρισθούν το όποιο αποτέλεσμα προς όφελος της Πατρίδας και όχι προς το μικροκομματικό, έχοντας μάλιστα υπόψη ότι η τάξη των πολιτικών είναι αυτή που έχει υποστεί τα ελάχιστα από τη συνεχιζόμενη κρίση η οποία και εξελίχθηκε με αποκλειστική τους ευθύνη.
Για αυτούς αλλά και άλλους λόγους, αποφάσισα να μη συμμετάσχω στην (κατ εμέ) κωμωδία που βαπτίσθηκε υπέρτατη δημοκρατική πράξη.
Και επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αδύνατο να γίνει διαχειρίσιμο από οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα σήμερα κόμματα του κοινοβουλίου, ζητώ να συμφωνήσουν σε μία κυβέρνηση Εθνικής ενότητας συγκεκριμένης διάρκειας με ελάχιστους πολιτικούς και φυσικά χωρίς κανένα από τους μνημονιακούς δολοφόνους του παρελθόντος, η οποία να σχεδιάσει και να υλοποιήσει άμεσα τα βήματα που πραγματικά θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Ακόμη και αν αυτό είναι η αποχώρηση από την Ευρώπη.
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Απάντηση