Γιατί οι επιστήμονες αποκλείουν τη μετά θάνατον ζωή

0

Οι επιστήμονες. με τις ανακαλύψεις τους, μας έχουν προσφέρει πολλά καλά: σωτήρια για τη ζωή και την υγεία μας φάρμακα, ταξίδια στους αιθέρες, Ιντερνετ και τόσα άλλα, ωστόσο συχνά γίνονται και άγγελοι κακών ειδήσεων.

Ένας εξ αυτών έρχεται τώρα να γκρεμίσει τις ελπίδες μας ότι με τον σωματικό μας θάνατο δεν τελειώνουν όλα, καθώς όπως υποστηρίζει κατηγορηματικά, δεν υπάρχει τελικά ζωή μετά τον θάνατο κι ό,τι είναι να κάνουμε, καλύτερα να το κάνουμε τώρα και να μην περιμένουμε… τη δεύτερη ευκαιρία.

etaa

Ο Sean Carroll, καθηγητής Φυσικής και Κοσμολογίας (του κλάδου που ερευνά την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος), στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα  Express: Οι νόμοι της Φυσικής που αποτελούν τη βάση της καθημερινής ζωής, είναι απολύτως κατανοητοί. Ο Δρ Carroll εξήγησε ότι για να υπάρχει μια μεταθανάτια ζωή, η συνείδηση θα πρέπει να διαχωριστεί εντελώς από το φυσικό μας σώμα.

Αλλά αντί μιας αιώνιας ψυχής, η συνείδηση φαίνεται να αποτελείται  τελικά από μια σειρά από ατόμων και ηλεκτρονίων.
Όπως πρόσθεσε ο επιστήμονας: Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης παραμένει όταν το σώμα μας πεθάνει και αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθη, «σκοντάφτουν» σε ένα τεράστιο, αξεπέραστο εμπόδιο.

Οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί.
Και σύμφωνα με αυτούς τους νόμους, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιτραπεί  να διατηρηθούν οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον εγκέφαλό μας, και  αφού πεθάνουμε.

Αυτά όλα δεν σημαίνουν πως οι επιστήμονες δεν έχουν δοκιμάσει το ενδεχόμενο για ύπαρξη μετά θάνατον ζωής.
Ο Δρ Carroll επισημαίνει την Θεωρία Κβαντικού Πεδίου (QFT).
Το QFT προτείνει  ότι υπάρχει ένα πεδίο στο σύμπαν για κάθε τύπο σωματιδίου – ένα για όλα τα φωτόνια, ένα άλλο για τα ηλεκτρόνια και ένα άλλο κάθε άλλο είδος σωματιδίου.

Αν υπήρχε κάποιο είδος μετά θάνατον ζωής, τα κβαντικά τεστ θα αποκάλυπταν «σωματίδια πνεύματος» και «δυνάμεις πνεύματος». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

http://www.newmoney.gr/diethni/338454-giati-oi-epistimones-apokleioun-ti-meta-thanaton-zoi

Leave a Reply