Γιατί ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία

0

b1_48

Ο αυνανισμός εξακολουθεί να αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο ταμπού, για να μη μιλήσουμε για τις αστείες προκαταλήψεις περί τύφλωσης, τρέλας κλπ που καταπίεσαν γενιές γενεών και δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποια πρωτόγονα μυαλά.

Δύο λέκτορες σεξουαλικής υγείας του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι Spring Chenoa Cooper και Anthony Santella λένε ότι η επαφή με τα γεννητικά όργανα για ευχαρίστηση είναι κάτι που κάνουν τα μωρά από την μήτρα της μητέρας τους κιόλας.

Όμως εξηγούν γιατί ο αυνανισμός, δεν είναι μόνο ευχάριστος, αλλά κάνει και καλό στην υγεία.

Για τις γυναίκες, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και του ουροποιητικού συστήματος, μέσω του ανοίγματος του τραχήλου που συμβαίνει ως μέρος της διαδικασίας διέγερσης και έτσι επιτρέπει την ροή της τραχηλικής βλέννης και το ξέπλυμα των βακτηρίων.

Ο αυνανισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, να συμβάλει στη μείωση της αϋπνίας μέσω της απελευθέρωσης ορμονών και εκτόνωσης της έντασης και να αυξήσει την πυελική αντοχή μέσα από τις συσπάσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Για τους άνδρες, ο αυνανισμός βοηθά στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του προστάτη, πιθανώς δίνοντας την ευκαιρία να καθαρίσει ο προστάτης από καρκινογόνα στοιχεία.

Ο αυνανισμός βελτιώνει επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αυξάνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε μικρές δόσεις. Μπορεί επίσης να μειώσει την κατάθλιψη με την αύξηση της ποσότητας των ενδορφινών στην κυκλοφορία του αίματος.

Έμμεσα συμβάλει στην πρόληψη της υπογονιμότητας με την προστασία των ανθρώπων από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα. Όπως χαρακτηριστικά λένε, «δεν μπορείτε να κολλήσετε τον εαυτό σας κανένα από αυτά τα νοσήματα!»

Τέλος υπάρχει ένα μεγάλο όφελος από τον αυνανισμό: είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για τη μεγιστοποίηση του οργασμού.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα οφέλη από τους οργασμούς γενικά, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του άγχους, της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της αυξημένης αυτοεκτίμησης, και της μείωσης του πόνου.

Από άποψη σεξουαλικής υγείας, ο αυνανισμός είναι μια από τις ασφαλέστερες σεξουαλικές συμπεριφορές. Δεν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης ή μετάδοσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, δεν υπάρχει κίνδυνος ερωτικής απογοήτευσης ή άγχος επιδόσεων και επίσης δεν υπάρχει συναισθηματικός φόρτος.

Και αν έχετε σύντροφο, υπάρχει και ο αμοιβαίος αυνανισμός, μια ευχάριστη και ασφαλής δραστηριότητα που μπορεί να συμπληρώσει άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες. Βοηθάει στο να μάθετε περισσότερα για το τι θέλει ο σύντροφός σας και να του δείξετε τι σας αρέσει. Η ανοικτή επικοινωνία βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση σας.

Το να μιλάμε για τον αυνανισμό έχει επίσης οφέλη.Η προώθηση θετικής στάσης για τη σεξουαλική συμπεριφορά στο σπίτι και στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού, μας επιτρέπει να διδάξουμε στους νεότερους, υγιείς συμπεριφορές και στάσεις απέντανι στην ερωτική πράξη, χωρίς στίγμα και ντροπή.

Οι γονείς που αισθάνονται αμηχανία ή χρειάζονται επιπλέον καθοδήγηση για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει να αναζητήσουν θετικές πηγές πληροφοριών.

Leave a Reply