Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε πίσω την έκθεση στον Στουρνάρα!

0

1ZOIII_533_355

Η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ την οποία έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας με usb stick έχει προκαλέσει μεγάλο θέμα το οποίο έχει βγει και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η κίνηση αυτή ως κίνηση είναι πρωτοφανής αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπαρχει εξήγηση.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο για τυπικούς λόγους. Γιατί δηλαδή ο κ. Στουρνάρας δεν πήγε ο ίδιος να της επιδώσει την έκθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έτσι γιατί θεώρησε την δημοσιοποίηση της έκθεσης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ως μια κίνηση πρωτίστως πολιτική. Ως παρέμβαση στα «πράγματα».

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί και έχει ίσως την μεγαλύτερη σημασία είναι αν η αντίδραση Κωνσταντοπούλου και η επίθεση προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει την ανοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσιπρα.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε μιλάμε για την ταφόπλακα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο επί της ουσίας ποτέ δεν ήθελαν στην θέση αυτή.
Το θέμα αυτό, το οποίο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο εσωτερικό της χώρας βγήκε όμως και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έλαβε γνώση και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντραγκι.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην ίδια την ΕΚΤ στο ξέσπασμά της λέγοντας:

“Αυτή η πράξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον διοικητή της ΤτΕ, που δεν λειτουργεί υπέρ δημόσιου συμφέροντος για την Ελλάδα αλλά εκθέτει και την ΕΚΤ”.

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας πάντως όταν ρωτήθηκε τι έχει να σχολιάσει για το θέμα, απάντησε: «Τίποτα».

newsit

 

Leave a Reply