Γιατι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν πανηγυρίζει για τη νίκη της στη συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου για τα απορρίμματα;

0

image

Αυτήν την ερώτηση θέσαμε στον Βασίλη Πανταζή δημοτικό σύμβουλο της και εισηγητή των θέσεων της στην πρόσφατη συζήτηση. Ο κος Πανταζής μας απάντησε. “Η πραγματοποίηση της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ζητήθηκε από τον κο δήμαρχο με μοναδικό θέμα τα απορρίμματα. Δεν υπήρξε καμία εισήγηση ή ενημέρωση για τον άξονα που θα στραφεί. Εμείς σαν συνδυασμός πήγαμε πλήρως ενημερωμένοι και έτοιμοι να συζητήσουμε για κάθε τι αλλά κυρίως να υπερασπισθούμε την αποχώρηση μας από το προηγούμενο συμβούλιο που συζητήθηκε αντίστοιχο θέμα αλλά και την άρνηση μας να ψηφίσουμε πριν μερικές εβδομάδες την τροποποιηση του σχεδιου διαχείρισης το οποίο ψηφίσαμε ομόφωνα το Νοέμβριο. Μια τροποποίηση που έφερε πάλι στο προσκήνιο τους δεματοποιητες υπολειμμάτων αλλά και μηχανήματα τεράστιου μεγέθους ίσως και δεκαπλάσιου από αυτά για τα οποία είχε άδεια ο Δήμος. Μια τροποποίηση που παραδόξως για εμας στηριζόταν και από τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας οταν αυτή η διαδικασια είχε και σωστά , καταγγελθεί παλαιότερα  και από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Εμείς δείξαμε γιατί αυτά που προανέφερα είναι καταδικαστικά για την περιοχή των Εξαμιλίων, του Χιλιομοδίου αλλά και του Άσσου-Λεχαίου.  Εξηγήσαμε γιατι θεωρούμε ΣΔΙΤ την πρόταση της δημοτικής αρχής όπως εξελισσόταν και γνωστοποιήσαμε τις προτάσεις μας ώστε και η διαχείριση των απορριμματων να παραμείνει στο Δήμο αλλά και να μπορεί να εξελιχθεί,  άσχετα με την πιθανή συμφωνία κυβέρνησης -ΤΕΡΝΑ.
Σίγουρα μας χαροποίησε το γεγονός οτι σε μια συνεδριαση χωρίς εντάσεις καταφέραμε να πείσουμε όλους τους συνδυασμούς να αποσύρουν την ψήφο τους σχετικά με την τροποποίηση του σχεδιου και να αποδεχθούν οτι οι θεσεις μας, είναι προς την ορθή κατεύθυνση και επιλύουν με ελάχιστο κόστος πολλά προβληματα στον τομέα της διαχείρισης απορριμματων. Χαρήκαμε λοιπόν αλλά μεχρι να δούμε να υλοποιούνται μέτρα λογικά και υλοποιήσιμα θα είμαστε επιφυλακτικοί αφού πίσω από τις λέξεις που ακούστηκαν από τα χείλη του κου δημάρχου , μπορέσαμε και διακρίναμε πιθανά σχέδια που ξεφεύγουν της πρόσφατης ομοφωνίας. Γιαυτό θα είμαστε έτοιμοι σε κάθε στιγμή να ξαναδώσουμε όποια μάχη χρειαστεί προς το συμφέρον των δημοτών αλλά για την προστασία  του περιβάλλοντος. Κάτι που το κάνουμε συνεχώς με άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες που δίνουμε καθημερινά. Οι δημότες ας είναι ήσυχοι. Εμείς στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν θα υπερασπισθούμε ποτέ άλλα συμφέροντα πέρα από αυτά του κοινωνικού συνόλου. “

Απάντηση