Γιάννης Καρασάββας : η ώρα του ρεπορτάζ (από παραπολιτική και ατάκα χορτάσατε…) 

1

Το ρεπορτάζ λέει ότι στη Συμμαχία ήξεραν ότι μετά την παραίτηση Χρισταρά, η αντίδραση της δημοτικής αρχής θα ήταν η παραίτηση Καρασάββα και φυσικά το δελτίο τύπου ήταν ήδη έτοιμο. Κύκλοι της Συμμαχίας λένε ότι η επιστολή παραίτησης του Καρασάββα ήταν επίσης αναμενόμενη ως προς το περιεχόμενο … μόνο κανά δύο σημεία στίξης έλειπαν.   

Το ρεπορτάζ μου από την πλευρά Καρασάββα λέει πως ο ίδιος είχε πληροφορίες ότι ο Νανόπουλος θα τον διαγράψει. Η αλήθεια είναι πως ο Νανόπουλος είχε εισηγήσεις να διαγράψει τον Καρασάββα αλλά μετά τις δηλώσεις που είχαν ακολουθήσει το ΔΣ που έδειχνε θετικό πρόσωπο προς τη Συμμαχία η διαγραφή είχε πάρει αναβολή.

Είχαμε επισημάνει ότι η δημοτική αρχή έχει στριμωχτεί από συντονισμένη αντιπολίτευση και μία σειρά από εσωτερικές καραμπόλες και προβλήματα. Όλα ήταν γνωστά στην Συμμαχία Πολιτών και ο Βασίλης Νανόπουλος δεν είχε κανένα λόγο να διαγράψει τον Γιάννη Καρασάββα ειδικά όταν αυτός δεν συμμετείχε στην θεσμική και αντιπολιτευτική διαδικασία και είχε απομονωθεί από όλα τα στελέχη της Συμμαχίας.

Να το πω απλά : δεν είχε λόγους να σηκώσει σκόνη και να τον κάνει ήρωα παρότι η ενασχόληση του με τη Συμμαχία άρχιζε και τελείωνε στα λίγα συμβούλια και τις επιτροπές που έδινε το παρωμ. Δεν έπαιρνε μέρος στην επεξεργασία θεμάτων και προτάσεων και δε στήριζε τη θέση της παράταξης όταν αυτή ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή της δημοτικής αρχής.

Την ημέρα που παραιτήθηκε η κ. Χρισταρά, η Συμμαχία δεν ετοίμασε δελτίο τύπου για να καταγγείλει την πλειοψηφία αλλά δελτίο τύπου για την πλήρως αναμενόμενη παραίτηση Καρασάββα. Όλα δείχνουν ότι η δημοτική αρχή είναι στριμωγμένη και χρειάζεται διεξόδους αλλά δεν έχει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό να κάνει. Οι εσωτερικές έριδες, οι φωνές, τα προβλήματα με τα ΜΜΕ κλπ είναι πλέον γνωστά.

Ουδείς πιστεύει ότι η παραίτηση Καρασάββα έχει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό βάρος. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τι συνέβη και τι επιπτώσεις είχε η υπόθεση Μπίτζιου.Ακόμα περισσότερο τι ζημιά έκανε στην παράταξη Πνευματικού η παραίτηση Χρισταρά.

Ένα ζήτημα που πρέπει να διευκρινιστεί αφορά την δήθεν διαρχία στη Συμμαχία Πολιτών για την οποία μιλάει ο Γιάννης Καρασάββας στην επιστολή του.

Ειδικά τους τελευταίους τρεις  μήνες έχει υπάρξει σημαντική συσπείρωση των μελών της Συμμαχίας γύρω από το πρόσωπο του Β. Νανόπουλου και αυτό φαίνεται και στην αντιπολιτευτική της εικόνα η οποία έχει φέρει αποτελέσματα.

Άρα η χρονική στιγμή που ο Καρασάββας αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα είναι ατυχής και αποδεικνύει άλλα πράγματα.  

Η δημοτική αρχή κάνει αντεπίθεση γιατί έχει περάσει δύσκολο πολιτικό καλοκαίρι και γνωρίζει ότι σύντομα έρχεται και η έκθεση Κορινθία 2016 η οποία αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός την εποχή αυτή και με μεγάλη προβολή του Βασίλη Νανόπουλου.

Τη Δευτέρα θα δούμε τη μακέτα της πλατείας Περιβολάκια αλλά περιμένουμε πότε θα ακούσουμε κάτι να μας εκπλήξει ή να μας ανακουφίσει από την πολιτική ανία των μετρίων. Ίσως ανακοινωθούν και νέοι αντιδήμαρχοι ώστε να πάνε να κόψουν καμμιά τσουκνίδα στις γούρνες του Ξηριά πριν δούμε τις μακέτες …  

Το χρήσιμο που μένει από την όλη ιστορία είναι ότι αν στη θητεία του ένας δημοτικός σύμβουλος το σημαντικότερο που έχει να δείξει μετά από 2,5 χρόνια θητεία είναι μία επιστολή παραίτησης, τότε ο κόσμος πρέπει να ξανασκεφτεί πως ψηφίζει. Χθες βράδυ υπήρξε δημόσια ατάκα σε κοινωνικό δίκτυο από στέλεχος της Συμμαχίας ο οποίος λίγο πολύ είπε μία αλήθεια : άλλοι δουλεύουν, άλλοι αξίζουν, άλλοι εκλέγονται. Σημεία των καιρών ή … τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα ;  

Θ.Τ

1 COMMENT

  1. Η ΜΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΙΕΤΡΗ;

Leave a Reply