Γιάννη στο χωριό μου λένε μιλάει χαρτί παυει χωριάτης…

0

Στο γνωστό μπλογκ που κάνει το άσπρο μαυρο στην πόλη και μας λέει ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με χλωρίνη πριν γράψουμε κάτι για την περιοχή έχουμε σήμερα μια νέα προσπάθεια εξωραισμού της γέφυρας Καλατράβα ,τριηρη, στεναγμών ή όπως την ονομάζει ο καθένας…

Και ξεκινάμε με τα αυτονόητα. Κάνουμε ότι δε διαβάζουμε ότι η γέφυρα όπως σου είπε ο φίλος σου κόστισε 700χιλιάρικα γιατί το υπουργείο λέει 900 κατοστάρικα και κάτι και θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει που έχει πάει η διαφορά.

Οχι δε μου το είπε σε εμένα προσωπικά ο φίλος μου υπουργός αλλά η ιστοσελίδα του υπουργείου. Καταλαβαίνεις τη διαφορα…

 

Συνεχίζουμε…

Ο Γαλίκας είχε κάνει ένα εκπληκτικό σχέδιο για μια γέφυρα τριήρη που όλοι χαιρετίσαμε και θα ήταν χαρά μας αντί για αυτό που βλέπουμε να στέκεται εκεί ένα έργο τέχνης. Και να σου πω και κάτι ρε Γιάννη… Αδιαφορώ αν ήταν τζάμπα το σχέδιο γιατί ο Γαλίκας για αυτό το λόγο έχει προσληφθεί στο Δήμο, σαν ειδικός συνεργάτης. Τη δουλειά του κάνει.

Και ο Βας ρε φίλε που εφτιαξε 8 φωτογραφίες με Photoshop δεν έκανε ρε φίλε την πλάκα του αλλά εστειλε μια πειραγμένες φωτογραφίες σε όλα τα μέσα. Αρα μιλάμε για δουλειά όχι απλά τέχνη. Αν το είχε κρεμάσει έξω από το γραφείο ίσως και αν το πιστευαμε. Αλλα οταν το βλέπουμε στον Eniko και με το κείμενο που το είχε στείλει ε δεν τρώμε και κουτοχορτο…

Αν τη γέφυρα την είχε φτιάξει ο Φούφουτος δεν θα την πλήρωνα εγώ με τα δημοτικά μου τέλη. Οταν πληρώνω απαιτώ να είναι κάτι χρήσιμο. Οπως π.χ όντως να ενώσει τα καλάμια με το λιμάνι. Αυτή η γέφυρα ενώνει βουρκο με σκουπιδότοπο για την ώρα.

Τα μπάζα δεν είναι μπάζα του Ξηριά Γιάννη αλλά μπάζα που άφησε ο εργολάβος και που αν δεις παραπάνω έχει πληρωθεί στο 100%. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά το έχει πει επανελλημένως ο δήμαρχος σε συνεντεύξεις τύπου.

Γιατί, ρε Γιάννη, δεν έγινε καμία μίζερη συζήτηση για την πλατεία της Αγίας Αννας που ήταν ένα όντως χρήσιμο και όμορφο έργο; Μήπως γιατί είναι οντως αυτό; Οσο για το αν περνάνε και φωτογραφίζονται στη γέφυρα Καλατράβα και αν πετούν πουλιά οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι πετούν πολλαααα κουνούπια από το βούρκο που έχει σχηματιστεί…Αλλά αυτό το παίρνω πίσω γιατί θα μας πεις οτι προστατεύεται το οικοσύστημα με αυτό το έργο.

Με εκτίμηση

Θ.Τ

Leave a Reply