Γιαϊτζί: Η Ελλάδα μας απειλεί πλέον με… πυρηνική επίθεση! – «Δεν είναι δυνατόν να μας πολεμήσουν τεμπέληδες»

0

Μιλώντας στο TVNet, το διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας Yeni Safak, ο κ. Γαϊτζί επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες επί της ουσίας μας απειλούν με πυρηνικά, αφού δηλώνουν πως έχουν στο πλάι τους τη Γαλλία, μετά και την υπογραφή του συμφώνου αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν.

«Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Η Τουρκία πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα»

Είπε χαρακτηριστικά ο απόστρατος αντιναύαρχος: «Λένε οι Έλληνες ότι η μόνη πυρηνική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. εννοεί τη Γαλλία) είναι τώρα στο πλάι μας. Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Η Τουρκία πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα. Με άλλα λόγια, απειλούν άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια. Αυτό πρέπει να καταγγελθεί στον ΟΗΕ και την παγκόσμια κοινότητα».

Ακολούθως, εκθείασε την ισχύ της τουρκικής αεροπορίας έναντι της ελληνικής. «Η αεροπορία μας είναι πολύ ανώτερη από την ελληνική. Είναι 30% ανώτερη από την Ελλάδα. Από την άλλη, τα πλοία του ναυτικού μας είναι 40 ετών, τα νεότερα είναι 20 ετών, αλλά τα εκσυγχρονίζουμε».

Τέλος, κάνοντας μια ανιστόρητη αναδρομή σημείωσε ότι «το 1919, η Ελλάδα, ξεκινώντας την ίδια τρέλα, κατέστρεψε ολόκληρο τον στρατό της. Ο τουρκικός στρατός, με επικεφαλής τον Ατατούρκ, αποδεκάτισε τον ελληνικό στρατό. Αλλά μεγάλωσαν τα εδάφη τους, χωρίς να έχουν καν στρατό».

Πηγή

Leave a Reply