Για τα εθνικά θέματα ενημέρωσε την Σχολή Εθνικής Άμυνας ο Χρίστος Δήμας

0

Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ενημέρωσε την Σχολή Εθνικής Άμυνας για τις εξελίξεις στην διεθνή σκηνή και για τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η Ελλάδα. Η ΣΕΘΑ αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού Σώματος, Υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και λοιπών φορέων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή Γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών.

Ο κ. Χρίστος Δήμας τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στη περιοχή και έκανε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία, το Ιράκ και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου υπογραμμίζοντας πως απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά από τον πολιτικό και στρατιωτικό κόσμο της χώρας. Στάθηκε ωστόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι οποίες όπως ανέφερε θα πρέπει να διέπονται από το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα ενώ υπογράμμισε πως η Τουρκία καταρχήν θα πρέπει να αποδεχθεί τα αυτονόητα όπως το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα και μοναδικό κράτος που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα: Η Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα αναφερόμενος στα Σκόπια υπογράμμισε πως ακολουθεί πολιτική απομόνωσης η οποία καταρχήν αποβαίνει αρνητική για τους ίδιους ενώ η αδιαλλαξία καταδικάζει οποιαδήποτε πρόοδο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Δήμας έκανε επίσης εκτεταμένη αναφορά στις διεθνείς αποστολές της Ελλάδας καθώς οι αξιωματικοί και οι Έλληνες στρατιώτες που συμμετέχουν στις διεθνείς αυτές αποστολές δεν είναι απλοί εκπρόσωποι, αλλά εκφραστές και κομιστές των αρχών και αξιών της πατρίδας μας. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι το φρόνημα των ένστολων μας είναι ακμαίο, πηγάζει από την ειλικρινή αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα, εμπνέεται από την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας και οδηγείται από την πίστη στις δυνατότητες της πατρίδας μας ακόμη και μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Leave a Reply