Στο εξώφυλλο του Sports Illustrated η Χαλιμά Αντέν, Αμερικανίδα σούπερμοντελ με καταγωγή από τη Σομαλία.

Ένα ταμπού φαίνεται ότι καταρρίπτει το Sports Illustrated, τη… βίβλο των σέξι γυναικών και αγαπημένο περιοδικό των αντρών σε όλο τον κόσμο, που συνηθίζει να φιλοξενεί σούπερμοντελ στα εξώφυλλά του σε πόζες που «βάζουν φωτιά»!

Η Χαλιμά Αντέν είναι η πρώτη Μουσουλμάνα μοντέλο που θα εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού φορώντας μπουρκίνι, το μαγιό που αφήνει «εκτεθειμμένα» μόνο το πρόσωπο, τα χέρια και τις πατούσες.

«Τα νεαρά κορίτσια που φορούν χιτζάμπ, πρέπει να παραδειγματίζονται και να έχουν κάποιες γυναίκες σαν πρότυπα σε κάθε δουλειά», δήλωσε το μοντέλο στο BBC.

Η Χαλιμά Αντέν μεγάλωσε σε καταυλισμό προσφύγων στην Κένυα, μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν επτά ετών και σχεδόν αμέσως άρχισε να φοράει χιτζάμπ.

«Τώρα βλέπουμε πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλες επιτυχημένες γυναίκες με χιτζάμπ και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε. Είναι τόσο μεγάλη τιμή που το Sports Illustrated τόλμησε να παρουσιάσει την ομορφιά που έχουν οι γυναίκες που ντύνονται συντηρητικά», δήλωσε.

Οι αντιδράσεις σε αυτή την «πρωτιά» του Sports Illustrated ήταν ανάμικτες. «Αν φοράς χιτζάμπ που καλύπτει κάθε σπιθαμή δέρματος -είτε επειδή το επιτάσσει η θρησκεία σου είτε επειδή θέλεις να είσαι μετρημένος στην εμφάνιση- είναι εντελώς αντιφατικό να ποζάρεις σέξι σε ένα περιοδικό γνωστό για την αντιμετώπιση των γυναικών σαν αντικείμενα» σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter.

«Θα το καταλάβαινα αν πόζαρε για κατάλογο μαγιό αλλά τώρα ποζάρει για ένα περιοδικό που απευθύνεται σε άνδρες. Αυτό “κοντράρει” τον όλο σκοπό που πρεσβεύει το χιτζάμπ» έγραψε κάποιος άλλος.

Καλύτερα υποδέχτηκαν τα νέα στο Instagram, όπου τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά. «Σπάσε τα όρια, κορίτσι» έγραψε ένας χρήστης.

Πηγή