Για μια ασφαλή θέση στον ήλιο!

0

photo-wecare1

Οι ανάγκες της επιδερμίδας για αντιηλιακή προστασία είναι υψηλότερες κατά τις αρχές του καλοκαιριού. Αναζητήστε και χρησιμοποιείστε αντηλιακά προϊόντα με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και του\ δέρματος. Το μαυρισμένο δέρμα απορροφά το 90% των ακτίνων UVΒ, αλλά δεν απορροφά τις ακτίνες UVΑ. Μπορεί, δηλαδή, να μην αντιλαμβάνεστε κάποιο επιφανειακό κάψιμο, αλλά οι ακτίνες UVA επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, προκαλούν δυσχρωμίες και ευνοούν την εμφάνιση μελανώματος.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέχετε πλέον στα αντιηλιακά, αλλά και σε όλα τα καλλυντικά, είναι τα στοιχεία που αναγράφουν στη συσκευασία τους.

Τι πρέπει να ξέρετε για την ακτινοβολία του ηλίου

Μην παραμένετε πολλή ώρα στον ήλιο, έστω και αν φοράτε αντιηλιακό. Η υπερβολική έκθεσή σας είναι απειλή για την υγεία. Κρατάτε τα μωρά και τα μικρά

παιδιά μακριά από τον ήλιο. Η χρήση μειωμένης ποσότητας αντιηλιακού μειώνει την προστασία ενώ αντίθετα η συχνή ανανέωσή του είναι πολύ σημαντική. Γιατί μία φορά την ημέρα δεν φτάνει.

Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εσάς είτε βρίσκεστε στη σκιά είτε όχι.Σκεφτείτε ότι ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα το 80% της ηλιακής ακτινοβολίαςπερνάει από τα σύννεφα.

Άρα,, επιβάλλεται να φοράτε πάντα αντιηλιακό και να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Βρείτε το κατάλληλο αντιηλιακό για εσάς από τις μοναδικές προσφορές στα αντιηλιακά του wecare.gr

Αντιηλιακό και ηλιακή ακτινοβολία

photo-wecare1.4

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα αντηλιακά προϊόντα ακόμα και μετά το μπάνιο, γιατί ενυδατώνουν σε βάθος, χαρίζουν λάμψη και απαλή υφή στην επιδερμίδα.Για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου που διαφέρει από αυτήν του σώματος,προμηθευτείτε τα εξειδικευμένα αντιηλιακά καθώς περιέχουν την ανάλογη σύνθεση ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες του.

Όσον αφορά στους μικρούς μας φίλους, αναζητείστε τα πιο φυσικά αντηλιακά για την ευαίσθητη επιδερμίδα ενός παιδιού. Όταν βάζετε αντηλιακό στο παιδί, χρησιμοποιήστε επαρκή ποσότητα που θα καλύψει όλες τις περιοχές που εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, ποδιών αλλά και χεριών. Για μέγιστη προστασία φροντίστε η χρήση του αντηλιακού να γίνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση του παιδιού στον ήλιο.

Παρόλο που θα έχετε επιλέξει ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, μην παραλείπετε να επαναλαμβάνετε την επάλειψη κατά περίπτωση.

Πηγή http://www.wecare.gr

Leave a Reply