Για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ελέγχεται ο Χαϊκάλης μετά την ομολογία του ότι έδωσε 5.000 ευρώ στο μεσάζοντα

0

Παύλος Χαϊκάλης

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι είχε γκρίζες συναλλαγές με τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο οποίος έπαιζε χρήματά του σε ξένα χρηματιστήρια – Οι βουλευτές απαγορεύεται να έχουν χρηματιστηριακές συναλλαγές – Την ακριβή δήλωση Χαϊκάλη περιμένει ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής για να καλέσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ για εξηγήσεις

Για ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Ο συγκεκριμένος βουλευτής τις τελευταίες ημέρες δήλωσε ότι έδωσε ποσό 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου εκείνος να παίξει μετοχές στο Χρηματηστήριο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες Γιώργος Καλαϊτζής έχει ζητήσει και περιμένει την ακριβή διατύπωση της δήλωσης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να συγκαλέσει συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σημειώνεται πως απαγορεύεται στους βουλευτές η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών και αν διαπιστωθεί αγορά μετοχών, θα γίνει εφαρμογή του άρθρου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ.

Leave a Reply