Γερμανία: στα επιβατηγά τρένα επ’ αόριστον απεργία των μηχανοδηγών

0

2872D9BAD95AB6696426BD8F8BE5DD3F

Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του οι μηχανοδηγοί στους γερμανικούς σιδηροδρόμους οι οποίοι από χθες Τρίτη ξεκίνησαν απεργία επ’ αόριστον. Η απεργία ξεκίνησε για τη μεταφορά αγαθών και από σήμερα Τετάρτη επεκτείνεται και στα επιβατηγά τρένα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL, η ημερομηνία για τη λήξη της απεργίας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του συνδικάτου των μηχανοδηγών είχε προειδοποιήσει ότι η επόμενη απεργία των γερμανών μηχανοδηγών θα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη και θα περιλαμβάνει πιθανότατα Σαββατοκύριακα στο διάστημα των διακοπών, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του συνδικάτου των μηχανοδηγών GDL.

Θα είναι η ένατη κινητοποίηση στη διαμάχη ανάμεσα στους μηχανοδηγούς και την κρατική Deutsche Bahn.

Η διάρκειας επτά ημερών απεργία των μηχανοδηγών νωρίτερα τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη στη διάρκεια της ιστορίας της Deutsche Bahn και σχεδόν παρέλυσε μία χώρα όπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά και 620.000 τόνοι εμπορεύματα μεταφέρονται με τρένο.

Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί.

Leave a Reply