Γερμανία: Πρώην βουλευτής παραδέχθηκε ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

0

germaniagermaniaΈνας πρώην βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι κατέβασε φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και θα καταβάλλει 5.000 ευρώ, μια απόφαση με την οποία κλείνει η υπόθεση που είχε προκαλέσει πολιτικό σκάνδαλο στη Γερμανία.

Ο Σεμπάστιαν Εντάτι, 45 ετών, διέψευσε ως σήμερα ότι είχε διαπράξει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 2 χρόνων.

Με την ομολογία του ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρντεν (βόρεια Γερμανία) και με την συμφωνία για την καταβολή του ποσού αυτού η υπόθεση κλείνει χωρίς την καταδίκη του κατηγορουμένου. Το ποσό θα καταβληθεί σε μία οργάνωση προστασίας των παιδιών.

Σε μία δήλωση που ανέγνωσε ένας από τους δικηγόρους του στο δικαστήριο, το άλλοτε προβεβλημένο στέλεχος της γερμανικής αριστεράς παραδέχθηκε ότι είχε μεταφορτώσει το Νοέμβριο του 2013 βίντεο και φωτογραφίες με νεαρά αγόρια στον φορητό υπολογιστή που του είχε διαθέσει η Μπούντεσταγκ (η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου).

«Παραδέχομαι ότι διέπραξα ένα σφάλμα» έγραψε ο Εντάτι, εναντίον του οποίου ασκήθηκε επίσης δίωξη για κατοχή ενός άλμπουμ με φωτογραφίες και ενός CD, που περιείχαν επίσης υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την περασμένη Δευτέρα, κατά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας στον πρώην βουλευτή και τους συνηγόρους του προκειμένου να απαντήσουν στην πρόταση να προχωρήσουν σε ομολογία ενοχής.

Η παιδική πορνογραφία «δεν είναι ένα πλημμέλημα» (…). Εντούτοις, ο καθένας, περιλαμβανομένου του Σ. Εντάτι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία» εξήγησε ο δικαστής Γιούργκεν Ζάιφερτ.

Ο Σεμπάστιαν Εντάτι «είναι χαρούμενος που η υπόθεση έκλεισε. Έπρεπε να κλείσει εδώ και πολύ καιρό» σχολίασε ένας εκ των συνηγόρων του, ο Κρίστιαν Νολ.

Ο βουλευτής είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα στις αρχές του περασμένου χρόνου, λίγο προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η υπόθεση αυτή στοίχισε την θέση του σε έναν συντηρητικό υπουργό της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ: τον Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υπουργό Εσωτερικών, λόγω των υποψιών ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες για με την υπόθεση αυτή και ότι είχε ενημερώσει τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σχετικά με την έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών σε βάρος του βουλευτή του SPD.

Απάντηση