Γεωργούσης: Προστατεύουμε τους πολίτες μειώνοντας τα απορρίματα

0

Ο αναπληρωτής του δημάρχου Νεμέας στο ΦΟΔΣΑ κ. Γιώργος Γεωργούσης καλούμενος να μας σχολιασει το αποτέλεσμα της συνεδρίασης μας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά από μια ακόμα συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ οι δήμοι πλειοψηφικά αποφάσισαν να συνάψουν συμφωνία με την Περιφέρεια για το καυτό ζήτημα των απορριμάτων.
Η λύση που έχουμε πλέον οδηγηθεί δεν είναι η καλύτερη, είναι όμως η μόνη τελικά που ουσιαστικά επεσε στο τραπέζι αφού ότι άλλο ακούστηκε ήταν εκθεση ιδεών.
Η Περιφέρεια που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εδω και 9 χρόνια έχει ολοκληρώσει αδειοδοτήσεις, έχει σύμμαχο την κυβέρνηση και μπορεί αμεσα να ξεκινήσει.
Οι δήμοι είχαμε την αρμοδιότητα πολλά χρόνια όμως δεν είχαμε κάνει κάτι και γιαυτό πρέπει να γινει και αυτοκριτική.
Ο δήμος μας έτσι και αλλιώς μπορεί να κάνει αρκετά στη διαχείριση των απορριματων. Να αυξήσουμε την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση όπου έχουμε αρκετά περιθώρια μιας και σαν ορεινός δήμος μπορούμε να ξεκινήσουμε να διαχειριζόμαστε τα βιοαποδομήσιμα.
Παράλληλα μιας και αδυνατούμε λόγω πληθυσμού να προβούμε σε επενδύσεις διαχειρισης ολου του όγκου των απορριμάτων, θα υπάρχει ενα υπόλλειμα που θα πρέπει να γίνει επεξεργασία και στόχος μας είναι αυτό να είναι το ελάχιστο δυνατό.
Το ποιος θα πάρει το υπόλλειμά μας είναι μειζοντος ενδιαφέροντος. Σημασία έχει να μειώσουμε τον όγκο των απορριμάτων και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και περιβαλλοντικά και οικονομικά με επίκεντρο το δημότη.

Leave a Reply