«Γεννήθηκα στην πείνα και ξαναπεινάω»

0

ImageHandler (46)

Τέταρτη μέρα σημέρα με τις ελληνικές τράπεζες να παραμένουν κλειστές και η ταλαιπωρία των συνταξιούχων που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες συνεχίζεται. Από πολύ νωρίς το πρωί σε δεκάδες τραπεζικά υποκαταστήματα που αναμένεται να ανοίξουν στις οκτώ, έχει συρρεύσει πλήθος κόσμου, που περιμένει να πάρει τα 120 ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας συνταξιούχος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος από νωρίς σήμερα το πρωί βρέθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη για να πάρει 120 ευρώ από τη σύνταξή του. Μιλώντας στην κάμερα του Mega, είπε πως «γεννήθηκα στην πείνα και ξαναπεινάω» αποτυπώνοντας με αυτή τη μικρή φράση την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί αυτή την εβδομάδα οι συνταξιούχοι -και όχι μόνο- της χώρας.

Να σημειωθεί πάντως πως η εικόνα που επικρατεί έξω από τα περίπου 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη τη χώρα που είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων είναι καλύτερη σε σχέση με την Τετάρτη, όπου επικρατούσε ένταση και συνωστισμός.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται όπως και χθες με αλφαβητική σειρά. Έτσι, σήμερα εξυπηρετούνται όσων το επώνυμο ξεκινάει από το Κ έως το Μ. Εν τω μεταξύ, πολλά προβλήματα και σύγχυση δημιουργήθηκε χθες, Τετάρτη, ως προς τον τρόπο εξυπηρέτησης των συνταξιούχων. Αυτό που δημιούργησε την όλη κατάσταση είναι το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες -με την εξαίρεση της τράπεζας Πειραιώς- ανακοίνωσαν ότι θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους αλφαβητικά. Την οργή τους μεγάλωσε, μάλιστα, το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης κι έτσι δεν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει το χάος με όσους δεν ήξεραν περί αλφαβητικής προσέλευσης να προσπαθούν να μπουν στις τράπεζες.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε να μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ.

Οι συνταξιούχοι ή συνδικαιούχοι του λογαριασμού θα πρέπει να επιδείξουν το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο τους, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες θα μείνουν ανοιχτές για αυτό τον σκοπό μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Leave a Reply