«Γείωσε» τη Ζωή ο Στουρνάρας και δεν πάει Βουλή: Έχω δουλειές να κάνω…

0

Ζωη στουρναρας

Ο διοικητής της ΤτΕ «αδειάζει» την πρόεδρο της Βουλής και αρνείται εκ νέου να παραστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Επισημαίνει ότι είχε πει πότε μπορούσε να παραστεί και δηλώνει πρόθυμος να το πράξει… μετά τις εκλογές

Μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιμένει να φέρει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ωστόσο και ο ίδιος ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξακολουθεί να… αγνοεί τις προσκλήσεις της, επικαλούμενος το ήδη «φορτωμένο» πρόγραμμά του.

Στην απαντητική του επιστολή, ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι δεν μπορεί να ακυρώσει μια σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις του και μάλιστα την τελευταία στιγμή, ενώ υπενθυμίζει ότι είχε δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες θα μπορούσε να πάει στη Βουλή, ωστόσο, με ευθύνη της προέδρου, δεν τηρήθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Δηλώνει ακόμη ότι, αμέσως μετά τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, είναι στη διάθεση της νέας Βουλής να πάει να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή.

Μένει να δούμε εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα επιμείνει να φέρει τον κ. Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens και την υπογραφή του στο συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία, προχωρώντας ακόμα και σε βίαιη προσαγωγή του, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προτίθεται να κάνει.

Ολόκληρη η επιστολή Στουρνάρα αναφέρει:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από προγραμματισμένες συναντήσεις.

Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.

Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Στουρνάρας

Απάντηση