Γαλλία: Νεκροί και οι δύο αδελφοί-τρομοκράτες Κουασί

0

Γαλλία: Νεκροί και οι δύο αδελφοί-τρομοκράτες Κουασί

Απελευθερώθηκε ο όμηρος έπειτα από επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων – Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo και της δολοφονίας 12 ανθρώπων έπεσαν νεκροί – Διέψευσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ότι στις πρωινές επιχειρήσεις υπήρξε θύμα

Με μια αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Γαλλικής αστυνομίας έληξε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής το θρίλερ που ξεκίνησε όταν τα δύο αδέρφια Κουασί ταμπουρώθηκαν σε κτήριο στην πόλη Νταμαρτέν κρατώντας ομήρους.

Αρχικά επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας (GIGN) ακροβολίστηκαν στα κτήρια γύρω από αυτό στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέρφια και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο και τα δύο αδέρφια Κουασί είναι νεκρά ενώ αντίθετα καλά στην υγεία τους είναι οι όμηροι, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος της ομάδας GIGN έχει τραυματιστεί.

Play Button

Είχε προηγηθεί μια αιματηρή -σύμφωνα με πληροφορίες- καταδίωξη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν οι αδερφοί Κουασί προτού να ταμπουρωθούν μέσα στην εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για μια γυναίκα όμηρο και στη συνέχεια για έναν 26χρονο.

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες», την ώρα που έξω από το κτήριο αναπτυσσόταν ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός, καθώς ανάμεσα στις δυνάμεις αναπτύχθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας καθώς και ένα τανκ!

Κι όλα αυτά, ενώ λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) έγινε γνωστή η είδηση άλλης μιας υπόθεσης ομηρίας, αυτή τη φορά στο Παρίσι και συγκεκριμένα σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο. Σύμφωνα με τις αρχές δύο δράστες -ένας άντρας και μια γυναίκα- εισέβαλαν στο κατάστημα και πήραν τουλάχιστον έξι άτομα ομήρους. Η ομηρία αυτή έληξε σχεδόν ταυτόχρονα με την ομηρία στο Νταμαρτέν ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι υπήρξαν δύο νεκροί. Όσο για τον απαγωγέα πιστεύεται ότι ευθύνεται για την δολοφονία της αστυνομικού την Πέμπτη, στο Μονρούζ!

Leave a Reply