Γάλα κατσαρίδας: Η νέα superfood μόδα

0

21979a3570e9a7fe574ad16eb3e99ed7_XL

Οι κατσαρίδες μπορεί να αηδιάζουν τους περισσότερους ανθρώπους όμως θα μπορούσαν να… σώσουν την ανθρωπότητα με το… γάλα τους.

Οι κατσαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και σύμφωνα με επιστήμονες θα μπορούσαν αποτελέσουν «αντίδοτο» στην ανθρώπινη πείνα σε περίοδο έλλειψης τροφήμων.

Οι κρύσταλλοι πρωτεΐνης που βρέθηκαν στις κατσαρίδες είναι ικανοί να αποτελέσουν τροφή για τον άνθρωπο ενώ το γάλα της κατσαρίδας Diploptera punctate που γεννά ζωντανά μικρά περιέχει πάνω από τρεις φορές περισσότερες θρεπτικές ουσίες από το γάλα του βουβαλιού.

Η αναπάντεχη ανακάλυψη έγινε από ερευνητική ομάδα ινστιτούτου στο Bengaluru της Ινδίας.

“Το συγκεκριμένο γάλα περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, λίπος και ζάκχαρα”, σημειώνει ο Sanchari Banerjee, εκ των βασικών συγγραφέων της έκθεσης.

Επόμενο βήμα για τους Ινδούς επιστήμονες είναι να δημιουργήσουν τους συγκεκριμένους κρυστάλλους στο εργαστήριο.

Τουλάχιστον τρία έντομα έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία από το κρέας βοδινού ή κοτόπουλου.

Η διατροφική αξία των εντόμων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου η έλλειψη τροφής είναι εκ των βασικών προβλημάτων, αναφέρουν επιστήμονες.

Απάντηση